Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στην τελική ευθεία για το 14ο Συνέδριο

Το 14ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 14-15 του Νοέμβρη 2003 στην αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Στο Συνέδριο αναμένεται να πάρουν μέρος 500 σύνεδροι - αντιπρόσωποι και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου απ' όλη τη χώρα, εκλεγμένοι από προσυνεδριακές συνελεύσεις, που ολοκληρώνονται μέχρι τις 13 του Νοέμβρη.

Στη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν θέματα όπως: Θέσεις και εκτιμήσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ, τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στη Μέση Ανατολή, τις απειλές για νέα χτυπήματα κατά χωρών, ο ρόλος της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους μελλοντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ κ.α. Μέρος επίσης των εργασιών του Συνεδρίου θα αποτελέσει η ανάδειξη νέου Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας.

Εχουν προσκληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, δήμαρχοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, εκπρόσωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, φίλοι και συνεργάτες της ΕΕΔΥΕ, καθώς και ξένοι αντιπρόσωποι του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος.

Συνεχίζονται οι Συνελεύσεις

Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούν τις επόμενες μέρες οι Επιτροπές Ειρήνης - μέλη της ΕΕΔΥΕ, ενόψει του 14ου Συνεδρίου της. Συγκεκριμένα:

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας πραγματοποιεί τη Συνέλευσή της αύριο Κυριακή, 9 του Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

-- Επίσης αύριο, Κυριακή η Επιτροπή Ειρήνης Λευκάδας διοργανώνει Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 10 του Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Κρύας».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 10 του Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα των «Φίλων Γ. Σκαρίμπα» (Κακκαρά 3).

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η Πανθεσσαλονίκια Συνδιάσκεψη της ΕΔΥΕΘ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 8 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Η Συνδιάσκεψη αυτή είναι ενταγμένη στις προσυνεδριακές διαδικασίες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ