Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΡΗΤΗ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα για την επιτυχία

Με πείσμα και αποφασιστικότητα ξεκίνησαν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης οι οργανώσεις της Κρήτης του ΚΚΕ. Με το πλάνο να φτάνει στο 21,5% την πρώτη κιόλας μέρα της Εξόρμησης, οι κομμουνιστές της Κρήτης είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το κουπόνι του Κόμματος σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Να ανταποκριθούν όσο καλύτερα γίνεται στις αυξημένες ανάγκες, απαιτήσεις, αλλά και καθήκοντα που βάζει μπροστά τους η σημερινή πολιτική κατάσταση και οι ανάγκες του λαϊκού κινήματος, καθώς και η ανάγκη το ΚΚΕ να ενισχυθεί οικονομικά για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και να δυναμώσει η δράση του.

Σημαντική συμβολή στον πρώτο κλείσιμο της οικονομικής εξόρμησης είχαν οι Αχτιδικές Επιτροπές Χανίων και Ηρακλείου που έφτασαν στο 24,9% και 25,3%, αντιστοίχως, του πλάνου τους.

Πρώτες οργανώσεις στον πίνακα ελέγχου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, βρίσκονται οι ΚΟΒ Ανατολικών συνοικιών Ηρακλείου, που έχουν ήδη καλύψει το 45% του πλάνου της, η ΚΟΒ οικοδόμων Χανίων με 35,71% και η ΚΟΒ Νεάπολης Λασιθίου με ποσοστό 25%.

Με καλή προετοιμασία πριν την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης και συζήτηση στις περισσότερες ΚΟΒ στους νομούς ορίστηκαν τα πλάνα και τα κομματικά μέλη, μαζί με πολλούς φίλους και οπαδούς, ρίχτηκαν στη μάχη για την κάλυψη των πλάνων και των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

Το δυναμικό ξεκίνημα, πέρα από τις τεράστιες δυνατότητες που ανέδειξε για ακόμα καλύτερη οργάνωση και αποτελέσματα στη δουλιά, ανέδειξε και τους δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με τον κόσμο της δουλιάς και του μόχθου.

Αυτό το απέδειξαν οι εξορμήσεις των Κομματικών μελών σε εργασιακούς χώρους. Πολλοί σύντροφοι εργατικών και κλαδικών ΚΟΒ σημείωσαν ότι «Οταν απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους ενισχύουν και οικονομικά το ΚΚΕ, συζητούν για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους προβληματισμούς που έχουν για το πώς θ' αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αναγνωρίζουν πως το ΚΚΕ χρειάζεται οικονομική στήριξη, για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του, να ενισχύσει τον αγώνα του, να δυναμώσει τη δράση και τη φωνή του, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου, Δημήτρης Βρύσαλης, μας αναφέρει ότι το πιάσιμο του στόχου την πρώτη μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης οφείλεται στον έγκαιρο προγραμματισμό και σχεδιασμό της δουλιάς. «Εδώ και πολλά χρόνια έχει να καλυφθεί πάνω από το 20% του πλάνου την πρώτη μέρα της Εξόρμησης. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε αυτή την Οικονομική Εξόρμηση έχει ξεκινήσει μια καλύτερη και πιο οργανωμένη δουλιά απ' ό,τι στο παρελθόν. Η κάλυψη του πλάνου ήταν αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και καλά σχεδιασμένης δουλιάς, που ξεκίνησε από τον Οκτώβρη. Με έγκαιρες συνεδριάσεις των ΚΟΒ, τα προσωπικά πλάνα των μελών και στελεχών του Κόμματος.

Ο σχεδιασμός αυτός, όμως, φανέρωσε και αδυναμίες, αφού ακόμα δεν καταφέραμε να ριχτεί στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης το σύνολο της κομματικής δύναμης.

Αν και αρχικά υπήρχε ένα μούδιασμα για το ύψος του πλάνου της ΝΕ και των ΚΟΒ, μέσα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε, έγινε καθαρό ότι οι δυνατότητες που υπάρχουν, σε συνδυασμό με την ανάγκη ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος στην εργατική τάξη και το λαό του νομού μπορούν να υπερκαλύψουν τις όποιες δυσκολίες και προβλήματα υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ