Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αόρατα παιδιά» στο «Φιλίπ»

«Τα αόρατα παιδιά»
«Τα αόρατα παιδιά»
Τρεις ζωηροί 8χρονοι, που προσπαθούν να γίνουν... αόρατοι, είναι οι ήρωες της βραβευμένης λατινοαμερικάνικης ταινίας «Τα αόρατα παιδιά» (Κολομβία - Βενεζουέλα, 2001), που προβάλλεται αποκλειστικά στο σινέ «Φιλίπ» (Θάσου 11 - πλατεία Αμερικής, τηλ: 8647444), από τις 14 του Νοέμβρη.

Πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Κολομβιανού ανθρωπολόγου - σκηνοθέτη Λισάνδρο Ντούκε Ναράνχο, έχει ως θέμα της μια διασκεδαστική ιστορία που διαδραματίζεται στη δεκαετία του '50, σε μια μικρή πόλη της Κολομβίας, όταν για πρώτη φορά η τηλεόραση κάνει την εμφάνισή της στον έκθαμβο τοπικό πληθυσμό. Οι 8χρονοι Ραφαέλ, Γκονζάλο και Φερνάντο, που ζουν στη μικρή πόλη, Αμπαλέμα το 1954, ξεκινούν μια περιπέτεια, με στόχο να γίνουν αόρατοι. Ακολουθώντας τις οδηγίες ενός εγχειριδίου μαύρης μαγείας, που ανήκει σε τσαρλατάνο φαρμακοτρίφτη, πρέπει να περάσουν από διάφορες ριψοκίνδυνες δοκιμασίες, όπως να ξεκοιλιάσουν μια μαύρη κότα, να αφαιρέσουν την καρδιά μιας γάτας και να τοποθετήσουν τα αλεσμένα εντόσθια σε ένα φυλαχτό, που όποιος το φορέσει θα γίνει αόρατος. Πώς όμως να ακολουθήσουν τις οδηγίες, παίρνοντας τόσα ρίσκα και αντιμετωπίζοντας τόσα εμπόδια; Παίζουν: Guillermo Castaneda, Juvenal Camacho, Gustavo Camacho, Cielo Ingrid Ospina.

Η ταινία έχει τιμηθεί με το βραβείο σεναρίου στο «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους», ήταν υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, ενώ το 2001 έλαβε το βραβείο καλύτερης κολομβιανής ταινίας, στο «Bogotα Film Festival».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ