Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...

ΟΡΑΜΑΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ... «O πρόεδρος των HΠA Τζορτζ Μπους, σαφής όσο ποτέ, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό την πίεση των γεγονότων και των αμερικανικών απωλειών στο Ιράκ, αποδοκίμασε "το έλλειμμα ελευθερίας" στην ευρύτερη περιοχή και δήλωσε καθαρά πως "οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν προσανατολισμένες στη Μέση Ανατολή για δεκαετίες". Περιγράφοντας το νέο αμερικανικό δόγμα και αφού ανέφερε ότι "δικτάτορες σε Ιράκ και Συρία άφησαν πίσω τους βασανιστήρια, καταπίεση, μιζέρια και καταστροφές", υπογράμμισε ότι "η δημοκρατία στο Ιράκ θα νικήσει και θα μεταλαμπαδεύσει τα νέα από τη Δαμασκό ως την Τεχεράνη" και προειδοποίησε το καθεστώς του Ιράν πως "αν δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του λαού, θα χάσει και το ελάχιστο ψήγμα νομιμότητας"» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΙΡΑΚ... «Με τον εμφύλιο στην Ελλάδα συνέκρινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους την κατάσταση στο Ιράκ! Σε αυτήν την προκλητική σύγκριση προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος, σε χθεσινή ομιλία του, με τίτλο "Ελευθερία στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή"... Ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωσε το σκεπτικό του, παρομοιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ με τον Εμφύλιο στην Ελλάδα! "Οπως τότε, στην υπεράσπιση της Ελλάδας το 1947 και αργότερα στο Βερολίνο" (όταν δημιουργήθηκε το Τείχος) τόνισε, "έτσι και τώρα, η δύναμη και η θέληση των ελεύθερων λαών δοκιμάζονται ενώπιον του κόσμου που παρακολουθεί"» («ΝΕΑ»).

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΕΙΡΗΝΗ: «Στις αρχές του 2003, καθώς οι αμερικανοί στρατιώτες συγκεντρώνονταν στα ιρακινά σύνορα και οι διπλωμάτες επιχειρηματολογούσαν υπέρ του πολέμου, σύμβουλος του Πενταγώνου με πολύ μεγάλη επιρροή έλαβε μυστικό μήνυμα από αμερικανό επιχειρηματία λιβανέζικης καταγωγής: Ο Σαντάμ Χουσεΐν, ανέφερε το μήνυμα, "θέλει να κάνει μια συμφωνία για να μην του επιτεθούν οι Αμερικανοί". Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι οι Ιρακινοί δέχονται να υποστούν περαιτέρω έρευνες για όπλα μαζικής καταστροφής, να παραδώσουν έναν άνδρα που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση εναντίον του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου, το 1993, ενώ δεσμεύτηκαν ακόμη και να διοργανώσουν "ελεύθερες εκλογές". Οι προτάσεις συμφωνίας δεν έγιναν τελικά αποδεκτές. Τα μηνύματα όμως προκάλεσαν αρκετό ενδιαφέρον ώστε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου ο Ρίτσαρντ Περλ, να συναντηθεί με τον αμερικανό επιχειρηματία Ιμάντ Χέιγκ, λιβανέζικης καταγωγής» (Ν. Υ. ΤΑΪΜΣ - «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ