Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί... αισχροκέρδειας

Ο αρμόδιος για θέματα αισχροκέρδειας, υφυπουργός Ανάπτυξης, ξαναχτύπησε. Τον ακούσαμε προχτές από τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, να δηλώνει με το γνωστό ύφος του «προστάτη» των καταναλωτών, πως αποφάσισε να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στα κυλικεία των αεροδρομίων, επιβάλλοντας ανώτατο ποσοστό κέρδους περίπου 50%, στους καφέδες και τα αναψυκτικά.

Το πρώτο που κάνει εντύπωση είναι πως ο κύριος υφυπουργός, με την κίνηση αυτή, προσπαθεί να μας πείσει ότι το πρόβλημα της αισχοκέρδειας αρχίζει και τελειώνει στα καφενεία, έστω και στα κυλικεία των αεροδρομίων. Ετσι, δίνει -για λογαριασμό της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- άφεση αμαρτιών στους βιομηχάνους και χονδρεμπόρους που προμηθεύουν αυτά τα καταστήματα με πρώτες ύλες (καφέ κλπ.) ή τα αναψυκτικά με φουσκωμένες τιμές. Το δεύτερο, που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι ο κύριος υφυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η αισχροκέρδεια αρχίζει όταν το ποσοστό λιανεμπορικού κέρδους ξεπερνά το 40- 50%!

Μήπως, πρέπει κάποιος να πει τον κύριο υφυπουργό και την κυβέρνησή του ότι το παράκαναν και ότι το «δούλεμα» δεν πιάνει; Δεν καταλαβαίνουν, για παράδειγμα, ότι τα όσα σχετικά λένε και κάνουν είναι πρόκληση, όταν η πολιτική τους είναι αυτή που τροφοδοτεί την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ