Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Να μετρήσουμε σημαντικά βήματα στην κοινή δράση

Χαιρετιστήριο του ΚΣ της ΚΝΕ στο 7ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Νεολαίας Ινδίας

Χαιρετιστήριο μήνυμα αλληλεγγύης στη Δημοκρατική Ομοσπονδία Νεολαίας Ινδίας, με αφορμή το 7ο Συνέδριό της που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες απέστειλε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ.

Στο χαιρετιστήριο, το ΚΣ της ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ινδίας, για πρόοδο και κοινωνική ευημερία σε πραγματικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες: «Ξέρουμε ότι οι νέοι της Ινδίας έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, τον αναλφαβητισμό, την πείνα, τα φαινόμενα εθνικισμού και θρησκευτικού φανατισμού, όλα αυτά που άφησαν πίσω τους οι αποικιοκράτες φεύγοντας από τη χώρα σας. Σήμερα συνεχίζονται σαν αποτέλεσμα της δράσης των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

«Με τους νέους και το λαό της Ινδίας - συνεχίζει το ΚΣ της ΚΝΕ - μας συνδέει μια παράλληλη ιστορική πορεία τη δεκαετία του '40. Την ίδια περίοδο που ο λαός της χώρας σας μάχονταν για την εθνική του ανεξαρτησία, στον αντιαποικιακό του αγώνα, την ίδια χρονική στιγμή ο λαός της Ελλάδας έδινε τη δικιά του μάχη ενάντια στους Βρετανούς και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, διεξάγοντας το δικό του πολύχρονο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα».

Μιλάει επίσης για την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού που εντείνεται, αλλά και για τα κινήματα αντίστασης λαών και νεολαιών που αναπτύσσονται και υπογραμμίζει: «Οι λαοί των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου, που μαστίζονται από τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, που καταληστεύονται από τη δράση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, την ιμπεριαλιστική επέμβαση, μπορούν να δουν στο πρόσωπο του κινήματος λαού και νεολαίας που αναπτύσσεται στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες το σύμμαχο ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Η κοινή μας πορεία και δράση στη δικιά μας διεθνή οργάνωση νέων, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Να μετρήσουμε σημαντικά βήματα στην κοινή δράση και το συντονισμό ανάμεσα στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της νεολαίας σε διεθνές επίπεδο». Προσθέτει επίσης ότι στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες στην Ινδία, είναι πολύ σημαντικό να έχουν διακριτό ρόλο παρέμβασης οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της νεολαίας. Και το χαιρετιστήριο καταλήγει με την αισιοδοξία ότι το μέλλον θα είναι «ο κόσμος απαλλαγμένος από φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση, ο κόσμος όπου οι λαοί θα κυβερνούν τις χώρες τους, θα είναι ο Σοσιαλισμός».

Εκπρόσωπος της ΚΝΕ, που κανονικά θα παραβρισκόταν στο Συνέδριο, δεν κατάφερε να πάρει βίζα από την Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα και κυρίως αναδεικνύει μια ακόμη πλευρά της Συνθήκης Σένγκεν. Ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα των μέτρων αμοιβαιότητας που παίρνουν χώρες που δεν ανήκουν στη Συνθήκη απέναντι σε πολίτες που προέρχονται από χώρες που μετέχουν στη Συνθήκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με έντονο το στίγμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης (2020-09-18 00:00:00.0)
Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία (2020-09-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2016-09-27 00:00:00.0)
Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων (2015-11-29 00:00:00.0)
Στον καπιταλισμό η αιτία των προβλημάτων μας (1997-08-06 00:00:00.0)
"Μας δώσατε το παράδειγμα" (1997-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ