Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Η προωθούμενη αλλαγή του Κ. Σημίτη από τον Γ. Παπανδρέου προβάλλεται ως «αίτημα ανανέωσης» από την κοινωνία. Πού αποσκοπεί αυτή η προπαγάνδα;

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ προπαγάνδα επιδιώκει να συνδέσει αυτή την αλλαγή στην κατεύθυνση καλλιέργειας αυταπατών ότι η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Η ίδια προπαγάνδα προβάλλεται και από τη ΝΔ με το επιχείρημα ότι ο κόσμος θέλει ανανέωση στην κυβέρνηση, θέλει τη ΝΔ. Και τα δυο κόμματα διαγκωνίζονται στο ποιο από τα δύο προωθεί την «ανανέωση». Νέος ηγέτης στο ΠΑΣΟΚ, νέος και άφθαρτος και ο Κ. Καραμανλής, λένε. Ποιο από τα δυο αστικά κόμματα προχωρά στην ανανέωση των υποψηφίων βουλευτών; Και τα δύο, αναφωνούν τα φερέφωνά τους. Λες και η ανανέωση προσώπων θα κάνει την πολιτική τους φιλολαϊκή. Η ανανέωση που υπόσχονται είναι η ανανέωση, με τη λαϊκή έγκριση της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου, της ανοχής στην περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, το ζήτημα της ανανέωσης ταυτίζεται με το ποια πολιτική υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και όχι των επιχειρηματιών που υπηρετούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ποια πολιτική δίνει λύση στα δικά του προβλήματα ικανοποιώντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες του.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ στην κοινωνία για τον εργαζόμενο θα είναι να μην υπάρχει ανεργία, θα είναι η δυνατότητα να ζει χωρίς την αγωνία του αν θα 'χει δουλιά αύριο, αν θα μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του, αν θα μπορεί να έχει εξασφαλίσει την υγεία του, αν το εισόδημά του θα φτάνει για να ζει με αξιοπρέπεια, αν η Κοινωνική Ασφάλιση δίνει στους απόμαχους της δουλιάς σύνταξη που να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής τους, αν θα υπάρχει ζωή χωρίς τον κίνδυνο των πολέμων, γενικά αν θα υπάρχει κοινωνία χωρίς τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στον πλούτο και στη φτώχεια, αν οι εργαζόμενοι δρέπουν οι ίδιοι τον καρπό της δουλιάς τους.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ στην κοινωνία είναι η πλήρης και σταθερή δουλιά για όλους, χωρίς ευελιξία, με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, με πλήρη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, με δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Είναι οι αγρότες να παράγουν ολοένα και περισσότερο χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα και με εισόδημα που να μπορούν να ζουν, που οι ΕΒΕ δε θα 'χουν πάνω από το κεφάλι τους τη «δαμόκλεια σπάθη» της μεγάλης φορολογίας και του εξοστρακισμού τους από το μεγάλο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Είναι μια κοινωνία χωρίς ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, χωρίς το άγχος των νέων μακροχρόνια ανέργων, με ελεύθερο χρόνο για δημιουργική ψυχαγωγία και διασκέδαση, με δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, με τη συλλογική δράση ενάντια στην ανταγωνιστική ατομικότητα που βάση της είναι η ταξική καταγωγή και το πορτοφόλι της οικογένειας. Μια κοινωνία που οι εργαζόμενες γυναίκες θα έχουν σταθερή δουλιά και θα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που απορρέουν από τον αναπαραγωγικό τους ρόλο.

ΜΙΑ ΤΈΤΟΙΑ ανανέωση μόνον ο ίδιος ο λαός με το δικό του μέτωπο μπορεί να επιβάλει, υλοποιώντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Και ένα βήμα σ' αυτή την προοπτική είναι η καταδίκη του δικομματισμού και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ