Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ενοχοι!

Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Σκεπασμένη κάτω από γαλαζοπράσινες προεκλογικές σημαίες και κραυγές, θάφτηκε στα δελτία ειδήσεων που τώρα βρήκαν σοβαρότερα πράγματα ν' ασχολούνται. Ο Μπους και ο Μπλερ, ταυτόχρονα σχεδόν, παραδέχτηκαν ότι όπλα μαζικής καταστροφής δε βρέθηκαν στο Ιράκ και πως μάλλον δε θα βρεθούν ποτέ. Κι ακόμα, πως έτσι κι αλλιώς, ο πόλεμος καλώς έγινε και θα τον ξανάκαναν αν χρειαζόταν, με ή χωρίς προσχήματα και αφορμές. Ο κόσμος το 'χε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.

Τα εγχώρια τηλεπαράθυρα κατέβασαν τα στόρια. Ανάμεσα στην ελίτ των τηλεπαρουσιαστών δε βρέθηκε ένας να ρωτήσει τους καλεσμένους, σημερινούς και αυριανούς επίδοξους κυβερνήτες, γιατί τέλος πάντων ετούτη η χώρα έδωσε γη, νερό και ουρανό σ' εκείνους που έλεγαν πως πάνε να σκοτώσουν με κίνητρο την υποψία και μόνο ότι ο δυτικός «πολιτισμένος» κόσμος απειλούνταν από τις μηχανορραφίες και τα όπλα μαζικής καταστροφής των μεσοποτάμιων βαρβάρων. Η κυνική ομολογία του δράστη ότι το έγκλημα εμπεριείχε δόλο και ήταν εκ προμελέτης δε συγκίνησε ούτε στο ελάχιστο τον τσιλιαδόρο συνένοχο που κρατούσε τα μπόσικα στη Μεσόγειο και τώρα ετοιμάζεται να μετοικήσει στον τόπο του εγκλήματος, μετά βέβαια από τις εκλογές και ανεξάρτητα με το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα.

Δε βρέθηκε λοιπόν ούτε ένας να κοιτάξει στα μάτια τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων που έλιωσαν τις σόλες των παπουτσιών τους στο πήγαινε έλα ανάμεσα στις πλατείες και τις πρεσβείες των δολοφόνων και να τους πει πως πέρυσι, περίπου τέτοιες μέρες, τους δούλευε ψιλό γαζί όταν πάσχιζε να τους πείσει πως το κακό πρέπει να συντριβεί στο πλευρό των συμμάχων και πως είναι ανάγκη η παγκόσμια δικαιοσύνη να θριαμβεύσει. Συμπέρασμα: ο «συμμετοχικός δημοκράτης», εκλεκτός των περιούσιων Αμερικανών και ο - συμπολιτευόμενος εν δυνάμει πρωθυπουργός - αρχηγός της ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό, όσο και οι συνέταιροί τους στη μια και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η ένοχη σιωπή τους μετά τις αποκαλύψεις δεν μπορεί παρά να εξοργίζει όσους κρατάν ακόμα άσβεστη στο μυαλό τους την εικόνα των καμένων πτωμάτων και των διαμελισμένων παιδιών, ύστερα από την άδικη συμμαχική επέλαση στο Ιράκ. Και πρέπει η οργή να βρει διέξοδο και στην κάλπη, με την ψήφο στο ΚΚΕ, που ακοπίαστα σκλήριζε για τη δυσωδία που αναδύνουν οι μικρομεγαλίστικες λοβιτούρες τους στις ιμπεριαλιστικές ντιρεκτίβες. Να πάρουν το μήνυμα πως ετούτος ο λαός δε μασουλάει κουτόχορτο και ξέρει να τιμωρεί όσους προσπαθούν να του το σερβίρουν...


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ