Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν πέρασε η τρομοκρατία στο «ΚΑΡΦΟΥΡ»

Προσπάθησαν να εμποδίσουν την περιοδεία της Σ. Καλαντίδου, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στην Α` Θεσσαλονίκης

Με πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και τραμπουκισμούς, επιχείρησε χτες η διεύθυνση του πολυκαταστήματος «Καρφούρ» στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης να εμποδίσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή στην Α` Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου, να πραγματοποιήσει περιοδεία στους χώρους του καταστήματος. Θορυβημένη από την πλούσια και σταθερή δράση των κομμουνιστών στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και από τη διαρκώς αυξανόμενη αποδοχή που κερδίζουν οι θέσεις του ΚΚΕ ανάμεσα στους εργαζόμενους του κλάδου, η εργοδοσία απαγόρεψε στους εκπροσώπους του Κόμματος να μπουν στο κατάστημα, δηλώνοντας ότι ο χώρος είναι ...«απολιτίκ»(!).

Παρά τις «συστάσεις» του Γάλλου γενικού διευθυντή της επιχείρησης, τα μέλη του ΚΚΕ μπήκαν στο κατάστημα από την είσοδο των πελατών, προκειμένου να μοιράσουν το προεκλογικό υλικό του Κόμματος και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους και τους πελάτες. Λίγο αργότερα, ανέλαβε δράση ο υπεύθυνος ασφάλειας του καταστήματος, ο οποίος, ακολουθώντας το κλιμάκιο του ΚΚΕ, μάζευε από τα χέρια των υπαλλήλων και έσκιζε τις προκηρύξεις, επιχειρώντας να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Στην προσπάθεια, εξάλλου, της Σοφίας Καλαντίδου να μιλήσει στο προσωπικό, η εργοδοσία απάντησε αυξάνοντας την ένταση της μουσικής από τα μεγάφωνα του καταστήματος, προκειμένου να μην ακούγεται η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Τα μέλη του ΚΚΕ αντέδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της ασφάλειας να απομακρυνθούν, φοβούμενοι τη γενικευμένη αντίδραση από την πλευρά των εργαζομένων, συνέχισαν, ωστόσο, να παρακολουθούν διακριτικά την περιοδεία του κλιμακίου του Κόμματος στο κατάστημα. Μιλώντας στους εργαζόμενους του «Καρφούρ», η Σοφία Καλαντίδου τόνισε ότι «οι τακτικές της εργοδοσίας στόχο έχουν να φιμώσουν το ΚΚΕ, αφού η φωνή του στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων, που, με την ημιαπασχόληση, την απλήρωτη εργασία και την απορύθμιση του ωραρίου, απομυζούν τεράστια κέρδη από τους εργαζόμενους». Παράλληλα, κάλεσε τους υπαλλήλους της επιχείρησης να αποδοκιμάσουν στις επερχόμενες εκλογές τα κόμματα, που με την πολιτική τους στηρίζουν την εργοδοτική ασυδοσία, ενισχύοντας στις 7 του Μάρτη το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ