Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γ. ΤΟΥΣΣΑΣ
Ν' αλλάξουμε τη «μαύρη» ρότα που μας οδηγούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Στα ακτοπλοϊκά πλοία περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Περιφέρεια του Πειραιά

Το αγωνιστικό και ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ ότι οι ναυτεργάτες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη «μαύρη» ρότα προς την ανεργία και την εξαθλίωση, που έχει χαράξει γι' αυτούς η εφοπλιστόδουλη πολιτική των κομμάτων της ολιγαρχίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετέφερε στα ακτοπλοϊκά πλοία ο Γ. Τούσσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Περιφέρεια του Πειραιά.

Από τα χαράματα, ο κομμουνιστής συνδικαλιστής μαζί με στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ άρχισαν να αλωνίζουν από βαπόρι σε βαπόρι στο λιμάνι του Πειραιά, συζητώντας πρόσωπο με πρόσωπο με τους ναυτεργάτες. Το κάλεσμα ήταν σαφές. Πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, πρέπει να δυναμώσει το λαϊκό μέτωπο που θα μπορέσει να επιβάλει μια ναυτιλία προς όφελος του λαού και όχι των εφοπλιστών, με πλοία με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα.

Στο «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ», «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ», «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», σε όποιο καράβι πέρασαν, η αγωνία των ναυτεργατών για το αύριο ήταν έκδηλη. Οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν και όλοι έθεταν το ερώτημα «τι να κάνουμε». Αφορμή γι' αυτό το φορτισμένο κλίμα ήταν οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στον τομέα της κρουαζιέρας, όπου οι εφοπλιστές, όπως ο Ποταμιάνος, πετάνε στο δρόμο ναυτεργάτες και υπαλλήλους, προκειμένου να δημιουργήσουν νέα εταιρικά σχήματα πιο επικερδή. «Από το 1999, όταν εφαρμόστηκε ο διαλυτικός κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης 3577/92, το είχαμε πει ότι θα συνέβαιναν αυτά. Ο κανονισμός απελευθέρωσε πλήρως την εφοπλιστική ασυδοσία και αλίμονο στους εργαζόμενους. Οι εξελίξεις στην κρουαζιέρα σαν ντόμινο θα έρθουν και στην ακτοπλοΐα», ανέφερε ο Γ. Τούσσας προς τους ναυτεργάτες, θέτοντάς τους ταυτόχρονα μπροστά στις ευθύνες τους: «Στις 8 του Μάρτη όποιος και να βγει, απολύσεις θα έχει για μας και χτύπημα στα θεμελιακά μας δικαιώματα. Θα γίνει πόλεμος και στην ακτοπλοΐα, όπως συμβαίνει τώρα στην κρουαζιέρα. Θα αφήσουμε ατιμώρητα τα κόμματα που ευθύνονται γι' αυτή την κατάσταση; Θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν στο δρόμο; Επιβάλλεται την επομένη των εκλογών να βγει το ΚΚΕ ενισχυμένο. Για να ενισχυθούν οι αγώνες που θα αποκρούσουν αυτή την επίθεση, για να επιβάλουμε με τον αγώνα μας μια άλλη πολιτική προς όφελος δικό μας, για να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο, το μέτωπο των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων που θα διεκδικήσει την εξουσία και θα βγάλει από το σβέρκο μας αυτούς που δουλεύουν για να θησαυρίζουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ