Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Κλείνουν» τα ψηφοδέλτια

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ, που αποδεικνύεται επώδυνη, καθώς προκαλεί πλήθος αντιδράσεων από τους «κομμένους» σε μια σειρά νομούς.

Σε συνάντηση που είχε χτες ο Κ. Καραμανλής με τον Μ. Εβερτ καταλήχθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πιθανότατα επικεφαλής. Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή των Σουφλιά, Ρουσόπουλου και Βαληνάκη, ενώ συνεχίζονται οι επαφές για τις υπόλοιπες θέσεις.

Νωρίτερα χτες ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον Σίμο Κεδίκογλου, γιο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα κατέλθει υποψήφιος με το συνδυασμό της ΝΔ στο Νομό Ευβοίας.

Την ίδια ώρα, φαίνεται μένουν εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ οι Στ. Μάνος και Α. Ανδριανόπουλος. Ο τελευταίος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια συνεργασίας του με τη ΝΔ. «Μετά από τρία χρόνια απόλυτης σιωπής και μετά τον καταιγισμό πρόσφατων απαξιωτικών και επικριτικών εναντίον μου σχολίων από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια συνεργασίας μου με τη ΝΔ», τόνισε.

Παράλληλα, πέφτουν μάλλον στο κενό οι βολιδοσκοπήσεις για συνεργασία του κόμματος του Στ. Παπαθεμελή με τη ΝΔ. Από τη Ρηγίλλης δε γίνεται αποδεκτή η πρόταση για συνεργασία στα πρότυπα της συνεργασίας που είχε γίνει παλαιότερα με το κόμμα των «Φιλελευθέρων» του Στ. Μάνου.

Αργά χτες το βράδυ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ σε 7 εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες δεν υπήρχαν «εκπλήξεις».

Συγκεκριμένα στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας υπάρχει το όνομα του Δημ. Αβραμόπουλου, ενώ στη Β΄ Αθήνας περιλαμβάνεται ο Τζαννής Τζαννετάκης.

Δόθηκαν επίσης τα ψηφοδέλτια για το υπόλοιπο Αττικής, όπου υπάρχει το όνομα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Κ. Πολυχρονίου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας, της Δωδεκανήσου, όπου επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, όπως και στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου περιλαμβάνεται και το όνομα του Γ. Ιωαννίδη.

Αντιδράσεις στα Τρίκαλα

Αντιδράσεις στη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ των Τρικάλων έχει ξεσηκώσει η απόφαση της Ρηγίλλης να μη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του νομού, τους κ.κ Κώστα Πατέρα και Γιώργο Πουλιανίτη. Οι οπαδοί των δύο αυτών πολιτευτών κατέλαβαν τα γραφεία της Νομαρχιακής, απαιτώντας να αποσυρθούν οι υποψήφιοι που τοποθετήθηκαν από τα κεντρικά της ΝΔ και να επανέλθουν αυτοί στη λίστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ