Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ '90 ΚΑΙ ΤΟΥ 2004

«ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»... «Επιστροφή ολοταχώς στις νεοφιλελεύθερες συνταγές της τριετίας Μητσοτάκη σηματοδοτεί το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Προβλέπει εκποιήσεις τραπεζών και απολύσεις, αλλά και "πλήρη" εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου Σιούφα» («ΝΕΑ»).

«ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ '90»... «Μέρες του '90 θύμισε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που ανακοινώθηκε χθες. Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν απών, αλλά ήταν παρόν το πνεύμα του, κυρίως όταν ο Γ. Σουφλιάς εξήγγειλε επαναφορά, ουσιαστικά, του νόμου Σιούφα για το Ασφαλιστικό και την ανάθεση του μάνατζμεντ ΔΕΚΟ και τραπεζών σε στρατηγικούς επενδυτές. Στα φορολογικά, βάρος στην ελάφρυνση των επιχειρήσεων. Επικροτεί ο ΣΕΒ» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«ΔΙΠΛΟ ΣΟΚ»... «Διπλό σοκ προκάλεσε η εξαγγελία του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, όπου κυριαρχεί η συνταγή Μητσοτάκη. Εντονες αντιδράσεις πυροδοτούν η επαναφορά του νόμου Σιούφα για το ασφαλιστικό και το παράθυρο που ανοίγει για απολύσεις σε ΔΕΚΟ» («ΕΘΝΟΣ»).

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ»... «"Δώδεκα χρόνια πίσω, στους νόμους της περιόδου 1990-1993, μας γυρίζει η ΝΔ με τις θέσεις της για το Ασφαλιστικό" εκτιμούν τα συνδικάτα και προβλέπουν ότι, αν (η ΝΔ) κερδίσει τις εκλογές, θα εισέλθουμε σε περίοδο κοινωνικών συγκρούσεων. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση "μολών λαβέ" του προέδρου της ΓΣΕΕ, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και στον ΟΤΕ, επιχειρήσεις για τις οποίες η ΝΔ σχεδιάζει την πώλησή τους. Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά δεν περιέχει καμία μέριμνα για τους μισθωτούς» («ΒΗΜΑ»).

«ΔΙΚΑΙΟ»... «Ενα δίκαιο οικονομικό πρόγραμμα, αλλά με υλοποιήσιμους στόχους, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα διαστρεβλώνοντας τις ανακοινώσεις για το συνταξιοδοτικό προς χάριν των εντυπώσεων» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ»... «Με φιλελεύθερο προσανατολισμό, αλλά έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά η ΝΔ παρουσίασε χθες το πρόγραμμά της για την οικονομία, το οποίο κυριαρχείται από το φιλόδοξο στόχο για ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 5% με άνοιγμα των αγορών, αποκρατικοποιήσεις, μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και κίνητρα για την προσέλκυση ξένων παραγωγικών επενδύσεων» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ»... «Συμβόλαιο με την αγορά επιδιώκει να υπογράψει ο Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας - χθες - το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, στο οποίο περιλαμβάνεται σειρά δεσμεύσεων προς τις επιχειρήσεις, με στόχο την ταχύρυθμη ανάπτυξη της οικονομίας, την προοδευτική αύξηση των επενδύσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» («ΚΕΡΔΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ