Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η εκποίηση των πάντων...

«Ούτε αποφεύγεις τη ντροπή/ το αίμα σταματώντας στις αρτηρίες/ να μην προδώσει/ τις χρωμικές μεταλλαγές του προσώπου σου./ Ούτε ανατρέπεται "εκ των άνω"/ η τυραννίδα των τύψεων».

(Γιάννης Πανούσης)

Οι νέες συνθέσεις του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) καταδείχνουν τον αμοραλισμό τους. Το αμερικανικό style του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει δεξιούς, κεντρώους, θατσερικούς, νεοφιλελεύθερους. Η πολιτική πλατφόρμα του «χρειάζεται» το «οξυγόνο», των νέων «ιδεολογικών υλικών» (Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Μάνος, Ανδριανόπουλος, Κουναλάκης). Για να δημιουργήσει ένα σκληρό «σοσιαλδημοκρατικό» μόρφωμα. Ικανό να εκτελέσει ακόμη πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές, με μανδύα ευρύτερων συναινέσεων. Η ΝΔ ευρίσκεται εν απορία, για την «απώλεια» των παιδιών της!!! Η ιδεολογική Βαβέλ του δικομματισμού έχει σαφείς πολιτικούς στόχους: Την εκποίηση των πάντων (και των δασών!!!). Τίποτε θετικό δεν πρόκειται να προκύψει, για τον κόσμο της εργασίας. Ο «εκσυγχρονισμός» έχει υπογράψει συμβόλαια αντεργατικά. Στοχεύουν μόνο στην ανακατανομή του πλούτου υπέρ των ολίγων - ισχυρών. Οι δηλώσεις του Ανδρουλάκη «ο φιλελευθερισμός της Αριστεράς» (!!!) - μέσα από ακροβατικούς σχεδιασμούς, του πολιτικού «μανιφέστου», «Μετά» - ενισχύουν τον αυταρχισμό του συστήματος εξουσίας. Ετσι, τελειώνουν οι ψευδαισθήσεις του...

Το σύστημα εξουσίας γνωρίζει καλύτερα. Θέτει όρους, επενδύει σε νέα πολιτικά «άλογα». Θέλει «καβαλάρηδες» με μαστίγια, για αποτελέσματα. Η νέα «χειραγώγηση», στα πλαίσια των πολιτικών συγκλίσεων του δικομματισμού, έχει ως στόχο την «περικύκλωση» των δυνάμεων που αντιστέκονται, στη διευρυνόμενη οικονομική βαρβαρότητα του κεφαλαίου. Σ' αυτά τα νέα πολιτικά «χειρουργεία» του δικομματισμού, με «ασφαλέστατο αναισθητικό» την «πολυφωνική μονοφωνία» των ΜΜΕ (διαπλοκής), των ντόπιων - ξένων αφεντικών τους - επιθυμούν: Την ισοπέδωση, απονέκρωση των Σκεπτομένων. Να σβήσουν τον Αντιαμερικανισμό - που τόσο ενισχύθηκε απ' τους πολέμους, της «νέας τάξης» του αίματος... Σχεδιάζεται από τις πολιτικές δεξαμενές, μια νέα αντιλαϊκή οικονομική θεωρία, με πλήθος «θεωρητικών συμβαλλομένων». Ακόμα και απ' τα κουρασμένα παιδιά της «Αριστεράς», που βαρέθηκαν να είναι κοντά στο Βασανισμένο Λαό!!! Θέλουν την αίγλη της εξουσίας: Λένε «ότι είναι καλύτεροι/ στην εκφορά του Λόγου!!!». Σ' αυτό το πολιτικό μίξερ, φτιάχνονται πολιτικές στα μέτρα του συστήματος, προς όφελος των λίγων, προς ζημία των πολλών. Τα παλαιά καπιταλιστικά σύμβολα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) επανασχεδιάζονται: Το πέρασμα της πολιτικής αποδόμησης περνάει στο απολιτικό, στην ακρισία! Το νέο «πείραμα», τύπου Γαλλίας, Ιταλίας, είναι εν εξελίξει. Μια «οβιδιακή μεταμόρφωση» της πολιτικής είναι βέβαιο ότι στήνει παγίδες στους εργαζόμενους, παρά ότι «φροντίζει» τα συμφέροντά τους. Οι μεταγραφές του συστήματος, οι συμπαραστάτες, κρίνονται ως επιτήδειοι, παρά «σοφοί». Σίγουρα, η μεγαλόσχημη εμπειρία τους, τους «δίδαξε» πως, όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν διαστροφές!! Τάδε έφη, ο Μπορούχ Σπινόζα, κορυφαίος Ολλανδός φιλόσοφος (17ος αιώνας).

Αυτά τα θολά, χρεοκοπημένα σχήματα δεξιάς κεντροδεξιάς, «κεντροαριστεράς», των μεταμφιέσεων, εκφράζουν, εν δυνάμει, οι πολιτικές του ενισχυμένου δικομματισμού. Απέναντί τους, βρίσκονται οι ιδεολογικές αντιστάσεις του ΚΚΕ. Με την πολιτική ηθική του, 85 χρόνια τώρα, παλεύει για μια διαλεκτική, που δίδει ονόματα στα βάσανά μας. Η ιδεολογική σύγκρουση του καπιταλισμού απ' τη μια μεριά, και απ' την άλλη οι εργαζόμενοι (με φόρμα ή όχι), μικροί αγρότες, βιοτέχνες, άνεργοι, άνθρωποι του πνεύματος, συγκροτούν μια πλατιά συμμαχία, κόντρα στα ιδεολογικά μαγειρέματα της ολιγαρχίας. Αυτήν την πολιτική στρατηγική πρόταση, του μετώπου της συμμαχίας, με την ψήφο μας υπέρ του ΚΚΕ, ενισχύουμε. Ως τη μόνη διέξοδο, για τα λαϊκά συμφέροντα.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ