Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ακόμα σκέφτεσαι τι θα ψηφίσεις;

Αντε τώρα, μετά την πολιτικοπροσωπική ανεμοδούρα των τελευταίων ημερών, να μην έχεις πειστεί τι ακριβώς συμβαίνει στο ιδεολογικοπολιτικό σκέλος των δύο μονομάχων.

Και κρύβονταν οι καημένοι του ΠΑΣΟΚ με το «σοσιαλιστικό» μανδύα και οι παρατρεχάμενοί του, δήθεν «αριστεροί», μην τους πάρει χαμπάρι ο λαός ότι τον κοροϊδεύουν, λες και τρώει κουτόχορτο. Λες και δεν ξέρει ο λαός ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ είναι η ίδια «βιομηχανία» που παράγει το ίδιο προϊόν, δηλαδή τη διαπλοκή για όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Σε τι διαφέρει άραγε το σκάνδαλο Πάχτα από το ξεπούλημα (1990 - 1993) της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ από τη ΝΔ;

Σε τι διαφέρει το ξεπούλημα από τη ΝΔ (1990 - 1993) της κινητής τηλεφωνίας σε PANAFON και TELESTET αποκλείοντας τον ΟΤΕ;

Σε τι διαφέρει η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ (1990 - 1993) με τη σκανδαλώδη αποτίμησή του από τη ΝΔ;

ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ. Αναπαραγωγή του ίδιου προϊόντος!

Οι υποτιθέμενες διαφορές τους δεν είναι τίποτε άλλο από «διαπιστευτήρια» στους εργοδότες της πολιτικής, για το ποιος θα παράσχει καλύτερες υπηρεσίες, δηλ. περισσότερα κέρδη. Και πώς θα προκύψουν τα περισσότερα κέρδη; Μα η συνταγή είναι απλή, δοκιμασμένη και αποδοτική. Εξαθλιώνοντας το λαό, δίνοντάς του όλο και λιγότερα με την απαίτηση (απειλή απόλυσης) να τους παράγει όλο και περισσότερα. Αυτό δεν το λέω εγώ. Πάρτε και δείτε δημοσιεύματα οικονομικών εφημερίδων που αναφέρονται στις δραστηριότητες των μεγάλων επιχειρήσεων και τα οικονομικά τους μεγέθη. Θα δείτε πως όλες μιλούν για τα μεγάλα τους κέρδη, κάνοντας μάλιστα προβλέψεις για αύξησή τους τον επόμενο ή τα επόμενα χρόνια.

Οταν βέβαια - έτσι για πλάκα - η κυβέρνηση έκανε λόγο για 35ωρη πενθήμερη εργασία, έσπευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ να δηλώσει ότι «κάτι τέτοιο θα σήμαινε ταφόπλακα στις ελληνικές επιχειρήσεις». Και όταν λένε αυτοί «ταφόπλακα» εννοούν μείωση στα υπερκέρδη τους δηλ. στον πλούτο που παράγουν τα χέρια των εργαζομένων. Ε, δεν περίμενε βέβαια κανείς να υπάρξει συνέχεια στο θέμα αυτό από πλευράς κυβέρνησης, αφού έτσι κι αλλιώς «πλάκα έκανε».

Ομως φίλοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες, τα πράγματα δεν είναι καθόλου για πλάκα. Αντίθετα μάλιστα, είναι πολύ σοβαρά. Αυτές οι εκλογές, είναι το στοίχημα του νεοφιλελευθερισμού στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης για τα επόμενα είκοσι και πλέον χρόνια στον τόπο μας. Αυτό το στοίχημα μεταφράζεται σε αύξηση της ανεργίας, μείωση του πραγματικού εισοδήματος αυτών που εργάζονται, αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης με παράλληλη μείωση της σύνταξης και ταυτόχρονα αύξηση των κινήτρων στην εμπορευματοποίηση της υγείας, δηλαδή τη μείωση ακόμη περισσότερο της ποιότητας της δημόσιας Υγείας, με στόχο τη στροφή των εργαζόμενων και συνταξιούχων κλπ για την παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στον ιδιωτικό τομέα, ή αλλιώς στο εμπόριο του ανθρώπινου πόνου. Η Παιδεία που παραδόθηκε και αυτή στο εμπόριο της παραπαιδείας - πληγή στα παιδιά των μη προνομιούχων και εχόντων Ελλήνων - ακολουθεί και αυτή κατά πόδας την πορεία της Υγείας.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ «έσπασαν» τις διαφορετικές - δήθεν - γραμμές που τους χώριζαν, κάτι που το ΚΚΕ το φωνάζει εδώ και τριάντα χρόνια ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, και πορεύονται πλέον ανοιχτά στην οικονομική μόνο κατεύθυνση που σημαίνει κέρδος - πλούτος για τους λίγους και ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση (με στόχο την απόλυτη υποταγή και χειραγώγηση) για τους πολλούς.

Φίλοι μου, σε αυτές τις εκλογές το στοίχημα του νεοφιλελευθερισμού, που με την ολομέτωπη επίθεση αποδεικνύεται ότι επιχειρεί στα λαϊκά στρώματα, πρέπει να χαθεί. Οι δυνάμεις τους πρέπει να μειωθούν και παράλληλα να αυξηθεί η δύναμη του μοναδικού κόμματος που αποδεδειγμένα αντιστεκόταν και αντιστέκεται σε αυτές τις επιθέσεις με τις λίγες δυνάμεις του. Και αυτό είναι το ΚΚΕ.

Το δίλημμα λοιπόν δε θα πρέπει να είναι (αλίμονο) το πράσινο ΠΑΣΟΚ ή η γαλάζια ΝΔ ή αντίθετα η πράσινη ΝΔ ή το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ. Το κυρίαρχο δίλημμα θα πρέπει να είναι «συνέχιση των δεινών των λαϊκών στρωμάτων ή συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ για πλήρη ανατροπή της αντιλαϊκής τους πολιτικής;».

Η άποψη κάποιων δήθεν αριστερών, ότι πρέπει να ενισχυθούν τα μικρά κόμματα γενικά, είναι παραπλανητική και στόχο έχει να εγκλωβίσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους αυτής της πολιτικής στα αναχώματά τους, όπως πχ ο Συνασπισμός που η πολιτική του είναι πολιτική συμβιβασμού. Αυτό είναι που τους ενδιαφέρει, να μην περάσουν στο ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην πολιτική τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ξέρουν, το ΚΚΕ δε συμβιβάζεται, όπως κάποιοι δήθεν αριστεροί, με την πολιτική της εξαθλίωσης όπου οδήγησαν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού τα κόμματα της πλουτοκρατίας, με τη βοήθεια της «ανανεωτικής Αριστεράς».

Το ΚΚΕ και η πολιτική του, που οδηγεί στη ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής που γεννά τα βάσανα του λαού, είναι εδώ περιμένοντας από εσένα φίλε εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αγρότη, επαγγελματία να δυναμώσεις με την ψήφο σου τη δική σου φωνή, τη δική σου γροθιά, το δικό σου αγώνα. Κάνε τώρα την προσωπική σου επανάσταση, τη δική σου υπέρβαση για σένα και τα παιδιά σου, δυναμώνοντας το δικό σου Κόμμα, κι ας μην το ψήφισες ποτέ στο παρελθόν. Το ΚΚΕ δεν υπόσχεται αγώνες. Το ΚΚΕ είναι η προσωποποίηση των λαϊκών αγώνων μέσα στο κίνημα των λαϊκών διεκδικήσεων. Η ψήφος σου στο ΚΚΕ αποκτά για σένα και τα παιδιά σου όραμα και προοπτική για μια ζωή με αξιοπρέπεια και όχι δέσμια αυτών που σε έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Τι είναι άραγε αυτό που θα σε έκανε ακόμα να σκεφτείς τι θα ψηφίσεις;


Κώστας ΚΡΟΥΣΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ