Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Απόπειρα φίμωσης του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η απόπειρα φίμωσης του ΚΚΕ, στο Δήμο Πρέβεζας, όπου δήμαρχος είναι το εξέχων στέλεχος του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, Μιλτ. Κλάπας, ο οποίος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στηρίχτηκε και από το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας κατέβασαν τα πανό του ΚΚΕ, που καλούσαν το λαό να ψηφίσει το Κόμμα στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Μάρτη.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ «καταγγέλλει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, με το να διατάξει τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου να κατεβάσουν τα πανό του ΚΚΕ. Και όλα αυτά στο όνομα της διατήρησης της καθαριότητας και του κάλλους της πόλης και της συμμόρφωσης με τον αντιδραστικό νόμο - τον οποίο το ΚΚΕ δεν ψήφισε». Και παρακάτω επισημαίνεται: «Στη διακομματική σύσκεψη που έγινε με αυτό το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε καθαρά και ευθαρσώς ότι το ΚΚΕ δε θα συμμορφωθεί με αυτή την παραίνεση, με το σκεπτικό ότι δεν έχει άλλο τρόπο να προβάλει τις απόψεις του γιατί είναι αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ».

«Για άλλη μια φορά τους λέμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ότι όσες φορές και να τα κατεβάσουν εμείς θα τα ξαναβάλουμε. Γιατί φαίνεται ότι έχουν εξαντλήσει την ευαισθησία τους, όταν διάφορα τσίρκα, μπουζουξίδικα και άλλα "πολιτιστικά κέντρα" διαφημίζουν με αφίσες την πραμάτεια τους».

Και τονίζεται: «Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για εμπορική διαφήμιση αλλά για διάδοση ιδεών και οποιαδήποτε στέρηση αυτού του δικαιώματος είναι αντισυνταγματική. Εκτός και αν η παραπάνω πράξη αποτελεί συμμόρφωση με άνωθεν εντολές περί μαζέματος και φιμώματος της μόνης φωνής που αντιστέκεται (δεύτερο κρούσμα σε μια βδομάδα, μετά την επίθεση στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην ΑΕΝ Πρέβεζας). Το ΚΚΕ δεν τα μασάει στο όνομα δήθεν του πολιτικού πολιτισμού και μικροαστικού σαβουάρ βιβρ, τέτοιοι "καθωσπρεπισμοί" είναι αντιδραστικοί φερεντζέδες».

«Αμα θέλει ο Κύριος Δήμαρχος», καταλήγει η ανακοίνωση, «που είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ, να μας πείσει ότι δε δίνει καθημερινά εξετάσεις σε αυτούς που τον στήριξαν και επιδεικνύοντας το δημοκρατικό του ήθος περί πολυφωνίας και ασπασμού των διαφορετικών απόψεων, ας σταματήσει τώρα αυτό τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Πάντως, ό,τι και να κάνει ο Κύριος Δήμαρχος, εξάλλου δική του δουλιά είναι το τι θέση θα κρατήσει, εμείς καλούμε το λαό της Πρέβεζας, να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές και στην επερχόμενη εκλογική μάχη να αποσκιρτήσει από τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) προς ριζοσπαστική κατεύθυνση και να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Πρέβεζα (2018-12-28 00:00:00.0)
Απειλεί με πρόστιμα και φίμωση και το ΚΚΕ (2012-06-20 00:00:00.0)
Επιχείρηση - «σκούπα», με στόχο το ΚΚΕ (2009-06-06 00:00:00.0)
Δήμος - διώκτης αφισών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ (2009-05-02 00:00:00.0)
Εξαφάνισαν πανό του ΚΚΕ για τη σφαγή στην Παλαιστίνη! (2009-01-21 00:00:00.0)
Οχι στη δημιουργία ΧΥΤΑ σε κατοικημένη περιοχή (2004-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ