Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Ολα για όλα»...

Σε αυτές τις εκλογές έχουν ατονήσει τα εκβιαστικά διλήμματα του δικομματισμού, ιδιαίτερα η διαίρεση του κόσμου στη βάση «δεξιά - αντιδεξιά»

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
«Ολα για όλα», ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος των «Νέων», της ναυαρχίδας του ...συγκροτήματος και της «δημοκρατικής παράταξης», δίνει με ενάργεια το στίγμα των διαθέσεων στα κέντρα εξουσίας. Συνάμα είναι και σινιάλο της τελικής εφόδου. «Ολα για όλα», για να αντιστραφεί το κλίμα και να δημιουργηθεί μια «δυναμική» υπέρ του Γ. Παπανδρέου. Στο γαλάζιο στρατόπεδο, την ίδια στιγμή, βιάζονται να «κλειδώσουν» τη νίκη: -«Ο λαός έχει αποφασίσει» - «ΠΑΣΟΚ τέλος», «ρεύμα πολιτικής αλλαγής», ορισμένοι ενδεικτικοί τίτλοι του φιλονεοδημοκρατικού Τύπου που δεν κρύβει τη λαχτάρα, για να πάρουν την κουτάλα.

Η παραμικρή ψευδαίσθηση δεν υπάρχει ότι τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες η δικομματική πόλωση θα φτάσει στο ζενίθ, πολύ περισσότερο που η αυλαία των γκάλοπ αφήνει το μήνυμα ότι «όλα παίζονται»... Η ιδιαιτερότητα, όμως, αυτών των εκλογών είναι ότι έχουν ατονήσει τα εκβιαστικά διλήμματα του δικομματισμού, ιδιαίτερα η διαίρεση του κόσμου στη βάση «δεξιά - αντιδεξιά». Το σκιάχτρο της «επιστροφής της δεξιάς» το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιεί αυτούς που το επισείουν. Ποια «δεξιά» θα επιστρέψει με τους Μάνο και Ανδριανόπουλο να προαλείφονται για υπουργοί σε κυβέρνηση του Γ. Α. Παπανδρέου; Ποια δεξιά, όταν απευθύνεται, έμμεσα πλην σαφώς, πρόσκληση και στην Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί «ως φιλελεύθερη αισθάνεται μάλλον απομονωμένη στη ΝΔ»!

Η μόνη διαφορά που υφίσταται μεταξύ των δύο μονομάχων είναι μεταξύ έμπειρων και δοκιμασμένων και άπειρων και αδέξιων διαχειριστών: «Εμείς έχουμε δώσει κατ' επανάληψη εξετάσεις, ενώ οι άλλοι κάνουν συνέχεια φροντιστήριο όλα αυτά τα χρόνια», αποφάνθηκε ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Πράγματι, έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις στην Ουάσιγκτον και την άρχουσα τάξη... Οσοι δεν έχουν δεθεί με νήματα εξάρτησης μαζί τους, έχουν κάθε λόγο να τους δώσουν ένα καλό μάθημα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ