Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διήμερες πολιτικές γιορτές της νεολαίας...

...ανά την Ελλάδα

οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ μεταφέρονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αρτα, με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Η φωτογραφία είναι από την περσινή πετυχημένη εκδήλωση στην ηπειρωτική πόλη

Eurokinissi

οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ μεταφέρονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αρτα, με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Η φωτογραφία είναι από την περσινή πετυχημένη εκδήλωση στην ηπειρωτική πόλη
Τα φώτα του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανάβουν σήμερα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπου οι Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν ενδιαφέρουσες διήμερες εκδηλώσεις, με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα:

Κοζάνη

Σήμερα και αύριο γιορτάζει τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ η Κοζάνη, με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πλατεία Σκ'ρκα. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων και συζήτηση για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο και την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση και ομιλία από τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αύριο Σάββατο το Φεστιβάλ συνεχίζεται με τα συγκροτήματα «Baroque» και «Nemesis», θα παρεμβληθεί συζήτηση για την Ολυμπιάδα και το μέλλον της νεολαίας του νομού και εκ μέρους του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Σέρρες

Στις Σέρρες, επίσης, το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του από σήμερα, Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής από νεανικά συγκροτήματα και θα μιλήσει ο Αγγελος Κατσάνος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αύριο Σάββατο, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με συναυλία έντεχνης και ρεμπέτικης μουσικής από τους Κώστα Ιντζέ και τους «Ι5».

Αγρίνιο


Σήμερα και αύριο, το Φεστιβάλ θα σταθμεύσει στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ. και περιλαμβάνουν σήμερα συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, χορευτικό, ρεμπέτικο γλέντι και ομιλία από την Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αύριο Σάββατο θα παρουσιαστεί μαθητική θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον Πάμπλο Νερούδα, συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα, θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία του Διονύση Τσακνή.

Αρτα

Αύριο Σάββατο και την Κυριακή 5/9, οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ μεταφέρονται στην Αρτα, στην πλατεία Σκουφά. Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, ρεμπέτικο γλέντι με τον Αγάθωνα και ομιλία του Κώστα Αλυσσανδράκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Κυριακή έχει συζήτηση με θέμα «Δε "φτιαχνόμαστε" στα μέτρα τους. Λέμε "όχι" σε όλα τα ναρκωτικά», με τη συμμετοχή του Ηλία Μιχαλαρέα, διδάκτορα ψυχολογίας, συναυλία από μαθητικό συγκρότημα και ρεμπέτικο γλέντι.

Κέρκυρα

Το Σαββατοκύριακο 4-5/9 επίσης, θα ταξιδέψει και στην Κέρκυρα, στο 6ο Γυμνάσιο στο λιμάνι. Οι εκδηλώσεις και τις δύο μέρες ξεκινούν στις 8 μ.μ. και την πρώτη μέρα περιλαμβάνουν: Μαθητική θεατρική παράσταση, συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός - Εμπόρευμα. Αθλητισμός - Δικαίωμα», με τη συμμετοχή της Λούλας Καρατζά, μέλους του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, του Νίκου Πέρου, γυμναστή -προπονητή, κι άλλων εκπροσώπων αθλητικών φορέων και, τέλος, ρεμπέτικο γλέντι. Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει χορευτικό από το Σύλλογο «Λαοδάμαντα», ομιλία από τον Κώστα Αλυσσανδράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία από νεανικό συγκρότημα και επίσης συναυλία με τον Διονύση Τσακνή.

Λευκάδα

Σήμερα και αύριο, φεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και στη Λευκάδα, στο λιμάνι της πόλης από τις 8 μ.μ. και μετά. Σήμερα θα μιλήσει η Ολυ Τσουμάνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ και συναυλία έντεχνου νεανικού συγκροτήματος. Αύριο, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους με θέμα το σοσιαλισμό, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Παλεύουμε για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Δικαίωμα όλων των νέων» (με τη συμμετοχή των Ανδρέα Φραγκέα, μέλους του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, και Σπύρου Πολίτη, γυμναστή και προπονητή ποδοσφαίρου) και συναυλία από το «Φθηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό».

Πρέβεζα

Σήμερα και αύριο στην Πρέβεζα, το Φεστιβάλ θα ανοίγει τις πύλες του από τις 8 μ.μ. στο Κηποθέατρο. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση έργου του Δημήτρη Ψαθά, συζήτηση με θέμα «Ναρκωτικά - Ανεργία: Η πολιτική που αδειάζει τη ζωή μας. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα» και αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Αύριο έχει συναυλία από ερασιτεχνικό νεανικό συγκρότημα, ομιλία του Αποστόλη Τασούλα, μέλους της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και συναυλία με την Μαρία Δημητριάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ