Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν θα πληρώνουνε και τα δισέγγονά μας...

Κρίνει το ΚΚΕ επιτυχή τη διοργάνωση; Τέθηκε ευθέως και αυτή η ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

-Δύο ερωτήσεις έχω, σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αν κρίνετε επιτυχή τη διοργάνωση και το δεύτερο ερώτημα σε σχέση με το πανελλαδικό συλλαλητήριο, γιατί προκρίνετε τη λύση ενός κομματικού, πανελλαδικού συλλαλητηρίου και δεν πάτε μέσα από το ΠΑΜΕ ή σε άλλα συνδικάτα, να βρεθεί ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ευρύτητα αυτό το συλλαλητήριο;

- ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Τι θα πει αν ήταν πετυχημένη η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων; Δηλαδή αν η προσέλευση των θεατών γινόταν ομαλά; Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην ώρα τους; Τέτοιες πλευρές στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων φαίνεται ότι ήταν καλές, δεν άκουσα κάτι φοβερό. Αλλά εμείς δεν απομονώνουμε το οργανωτικό μέρος της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων από όλα τα άλλα. Από το κόστος, από το μήνυμα που βγήκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το περιεχόμενό τους, από το ποιοι πλούτισαν.

Το οργανωτικό μέρος φαίνεται ότι λειτούργησε καλά. Ετσι φαίνεται, αλλά δεν πρέπει να γίνεται ένας τέτοιος διαχωρισμός. Οταν θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας, τι να κάνουμε την καλή οργάνωση;

Γιατί συλλαλητήριο του ΚΚΕ;

Τώρα γιατί «κομματικό» και όχι μαζικό συλλαλητήριο; Οπως ξέρετε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, αλλά πιστεύω και κάθε κόμμα, αναπτύσσει μία πολύμορφη δράση, και αυτοτελείς πολιτικές παρεμβάσεις και άλλες. Εμείς μάλιστα κατ' εξοχήν ενδιαφερόμαστε να έχουμε μία πολύμορφη και συνδυασμένη δράση. Και σας είπα από την αρχή, ότι ακριβώς αυτό το συλλαλητήριο εκτιμάμε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μαζικών δραστηριοτήτων και συσπειρώσεων. Δεν το κάνουμε, για να καταγράψουμε απλώς μια παρουσία, ειλικρινά δε μας ενδιαφέρει αυτό.

Γιατί όμως κάνουμε αυτό το «κομματικό»; Γιατί κατ' αρχήν θέλουμε να μιλήσουμε πλατιά στο λαό, ποια είναι η άποψή μας για το περιεχόμενο των διεκδικήσεων και των αιτημάτων. Ηδη εδώ υπάρχουν και άλλες πολιτικές απόψεις. Ζητήστε ψίχουλα, αυτοπεριοριστείτε. Και εν πάση περιπτώσει, πολιτική δραστηριότητα το ΚΚΕ δε δικαιούται να αναπτύσσει μόνο στις εκλογές, εμείς πολιτική δραστηριότητα και καμπάνιες για διάφορα θέματα έχουμε κάνει και σε άλλα θέματα. Δεν αντιπαρατίθεται αυτό που κάνουμε στην επιδίωξή μας να ανέβει το θερμόμετρο και να εκφραστεί αυτή η προσπάθεια στο μαζικό επίπεδο. Ισα - ίσα, αν θέλετε εμείς κρίνουμε την ποιότητα της δουλιάς του Κόμματος κυρίως αν οι αντιδράσεις μας συμβάλλουν στην ανάπτυξη της γενικότερης πάλης. Εκεί θέλουμε να κριθούμε. Δεν είμαστε αίρεση να διδάσκουμε απλώς. Μας ενδιαφέρει να κινητοποιείται ο κόσμος και μέσα εκεί βεβαίως διατηρούμε και το δικαίωμα της δικής μας αυτοτελούς παρουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ