Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το άκρον άωτον της υποκρισίας είναι η Ολυμπιακή εκεχειρία

Στην κουβέντα και η περίφημη Ολυμπιακή εκεχειρία.

-- Πιστεύετε ότι υπήρξε επάρκεια σε λόγια και έργα Ολυμπισμού, Ειρήνης και Εκεχειρίας όταν υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα;

-- Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ευχαριστώ που θίξατε το θέμα. Το άκρον άωτον της υποκρισίας είναι η Ολυμπιακή εκεχειρία.

Παρέλειψα επίσης να πω ότι ένα από τα βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου της 9ης Οκτωβρίου είναι να μη σταλεί στρατιωτικό σώμα στο Ιράκ. Διότι ο Κόλιν Πάουελ έρχεται στην Ελλάδα γι' αυτό το λόγο. Ερχεται για να επιβάλει τους όρους του στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά και για να σταλεί στρατιωτικό απόσπασμα στο Ιράκ.

Επομένως, οι Ολυμπιακοί Αγώνες όχι μόνο δεν καταργούν τους πολέμους για 15 και 20 ημέρες, αλλά εγώ θα έλεγα ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται στο υπόβαθρο και είναι αρχηγοί της Οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι εκείνοι που συμμετέχουν στις πολιτικές αποφάσεις πολεμικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων, είναι μέσα στο ίδιο κόλπο, να το πω έτσι.

Οι πόλεμοι δε γίνονται, ανάμεσα στα άλλα, για να είναι ελεύθερος ο δρόμος των μονοπωλιακών ομίλων; Υπάρχουν σήμερα μονοπωλιακοί όμιλοι που ενδιαφέρονται αν ο δρόμος, π.χ., του πετρελαίου θα περάσει Μπακού - Τσεϊχάν ή Μπακού - Αλεξανδρούπολη; Από πού θα περάσει ο δρόμος του πετρελαίου; Αυτοί οι αρχηγοί των μονοπωλιακών ομάδων φοράνε κι ένα σορτσάκι και θυμιατίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ