Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί κομματικοποίησης

Για «κομματικοποίηση του κράτους και των οργάνων» του κατηγορεί με ανακοίνωσή της η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τον υπουργό Υγείας Νικ. Κακλαμάνη, με αφορμή το διορισμό των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ), που είναι γνωμοδοτικό όργανο προς τον υπουργό.

Με άλλα λόγια, η «πράσινη» ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ «ανακάλυψε» σήμερα, με μεγάλη καθυστέρηση και αφού η κυβέρνηση έγινε «γαλάζια», την... Αμερική. Δηλαδή, ότι οι τοποθετήσεις σε τέτοιου είδους όργανα γίνονται με κομματικά κριτήρια.

Το ΕΣΑΝ αποτελεί ούτως ή άλλως γνωμοδοτικό όργανο στα πλαίσια της εφαρμογής μιας αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της Υγείας, η οποία και με τη νέα κυβέρνηση παραμένει στην ίδια κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Και μπορεί, βέβαια, να βολεύει την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ - στα πλαίσια των ανούσιων και αποπροσανατολιστικών καβγάδων - να ασχολείται με την καθυστερημένη ανακάλυψή της, αλλά τα συμφέροντα των νοσηλευτών είναι μακριά από τέτοιου είδους όργανα και βρίσκονται στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ