Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει το «Ζέπελιν» στη ΔΕΘ

Ανοιχτό αφήνει ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, το ενδεχόμενο να μεταβεί το «Ζέπελιν» στη συμπρωτεύουσα για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκη.

Ο Χ. Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον «902 Αριστερά στα FM», τόνισε πως υπάρχει σύμβαση με την εταιρία από την οποία έχει ενοικιαστεί (βλέπε «SAIC») ότι θα χρησιμοποιηθεί στην Αττική μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη. Από εκεί και πέρα τονίζει πως «αν συζητούσαμε και ήταν ενδεχόμενο να πάει σε άλλο μέρος της Ελλάδος θα έπρεπε να τροποποιηθεί η σχετική σύμβαση, διότι αυτοί που το φέρανε θα ζητήσουν περισσότερα χρήματα και για κάτι τέτοιο, εγώ γνωρίζω ότι δεν έχει γίνει τέτοια κουβέντα». Οσο για το αν μπορεί να αλλάξει η σύμβαση, επισήμανε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, «γιατί χρειάζεται μια διαδικασία. Αν υπάρξει πολιτική απόφαση να γίνει η μετακίνηση του "Ζέπελιν" μπορεί να γίνει μεν θεωρητικά, πρακτικά έχει δυσκολίες οι οποίες όμως δεν είναι αξεπέραστες».

Παράλληλα, για το θέμα των 1.100 καμερών που «ξηλώνονται» από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τοποθετηθούν σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, αλλά και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας, ο υφυπουργός κράτησε την επίσημη στάση του υπουργείου. Αυτή δεν είναι άλλη από το να γίνουν οι συζητήσεις με όλους τους φορείς και από κει και πέρα να το αποφασίσουμε. Την ίδια στιγμή, τις εξυμνούσε για το πόσο ευεργετικές μπορούν να είναι αν τοποθετηθούν σε καίρια σημεία, όπως στους ποδοσφαιρικούς αγώνες ή «Εθνικούς δρόμους όπου ελέγχεται η συμπεριφορά του κάθε οδηγού όπου όταν είναι εξεζητημένη έχουμε τόσα τροχαία και τόσους νεκρούς. Γιατί να μην ελέγχεται η συμπεριφορά του οδηγού;».

Ο Χ. Μαρκογιαννάκης, επίσης, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι 293 κάμερες που ελέγχουν διάφορα σημεία του οδικού δικτύου θα παραμείνουν, καθώς «η σύμβαση που υπογράφτηκε δεν προβλέπει αποξήλωση, δεν προβλέπει απεγκατάσταση, δηλαδή πέρσι τον Μάιο που η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε τη σύμβαση για την εγκατάσταση του συστήματος C4I, το υποσύστημα που προβλέπει την εγκατάσταση στους δρόμους 293 καμερών, δεν προβλέπει η σύμβαση την απεγκατάστασή τους».

Τέλος, για τις αντιδράσεις του λαϊκού κινήματος για την ηλεκτρονική παρακολούθηση, ο υφυπουργός είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία τις έχει αποδεχτεί. «Μπορεί να υπάρχουν και από το 2% και από το 5% της κοινωνίας και αν μαζευτούν κάποιοι άνθρωποι να διαδηλώσουν, σεβαστό αυτό και δικαίωμα του καθενός είναι. Το θέμα είναι ότι η κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία τις έχει αποδεχτεί γιατί κάναμε μία συγκεκριμένη δουλιά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Και είχαμε και την άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ