Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ...ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Ενοίκια, βιβλία, φροντιστήρια, έξοδα διαβίωσης, δίδακτρα, μεταπτυχιακές σπουδές, ξένες γλώσσες: Τα έξοδα για τους γονείς το παιδί των οποίων σπουδάζει είναι μεγάλα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι φθάνουν τα 6.000 ευρώ το χρόνο. Το πρόβλημα το γνωρίζουν καλά όχι μόνο οι οικογένειες, αλλά και οι τράπεζες οι οποίες κάθε χρόνο δίνουν μάχη προκειμένου να προσελκύσουν γονείς (...) έχει υπολογιστεί από τράπεζες ότι οι σπουδαστές δαπανούν κατά μέσο όρο 120-150 ευρώ την εβδομάδα κι ότι μέχρι το τέλος των σπουδών τους το κόστος θα έχει φτάσει γύρω στα 35.000 ευρώ, με 726 - 830 ευρώ το μήνα δόση δανείου» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ... «Η ηγεσία της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι το χρήμα και η αγορά δεν έχουν ...χρώμα. Και όποιος επιχειρήσει να βάλει βαθιά το νυστέρι στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου αναζητώντας "πράσινους" υπευθύνους, θα βρεθεί μπροστά σε ουκ ολίγους "γαλάζιους" που επωφελήθηκαν από το "μεγάλο κόλπο" των ημερών εκείνων. Και αν ξεσπάσει η καταιγίδα των αποκαλύψεων θα παρασύρει ενδεχομένως πολύ περισσότερους απ' όσους αντέχει και η πρώην και η νυν κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα» (το κύριο άρθρο στη «ΝΙΚΗ»).

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ»: «Οι μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και ειδικότερα στο υπουργείο Παιδείας οπισθοδρομούν τη χώρα στην πιο άγρια και ωμή κομματική επέμβαση στη διοίκηση» (ο Π. Ευθυμίου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Και ίσως η κυβέρνηση δε θα κατορθώσει να υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές της εξαγγελίες» (ο Γ. Ζερβός στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ»).

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ: «Νατοϊκή βάση πληροφοριών θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου κοντά στο χωριό Τοξότες της Ξάνθης. Τι είναι πάλι τούτο;» (η είδηση στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ