Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κέρδισαν χορηγοί και εθνικοί προμηθευτές

Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορούσε, φυσικά, να μείνει έξω από την πλούσια συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

- Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τώρα που τελείωσαν οι Αγώνες και πέρα από το σημαντικό ζήτημα της φαρμακοδιέγερσης, εσείς, το Κόμμα σας, γνωρίζετε τελικά πόσο ήταν αυτό το περίφημο κόστος των Αγώνων, ποιοι το επιμερίστηκαν, ποιοι το καρπώθηκαν, προς ποιες κατευθύνσεις διοχετεύτηκε, ποιοι άνθρωποι δούλεψαν, πόσα ποσά πήραν και κυρίως, έχετε σκοπό να μάθετε για το θέμα της κινητής περιουσίας; Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, πώς θα διοχετευτεί;

- ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Θα ήμασταν στον πυρήνα της εξουσίας, αν τα ξέραμε όλα αυτά.

- Με λίγα λόγια, έχετε σκοπό να ασκήσετε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ορίζεται και από το Σύνταγμα;

- ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Μα το έχουμε κάνει ήδη μέχρι τώρα. Σας λέω, πάρτε τα πρακτικά της Βουλής όποτε υπήρχε μια συζήτηση τέτοια, γιατί ξέρετε, δεν εξαρτάται από μας αποκλειστικά πότε θα έρθει ένα τέτοιο θέμα συζήτησης και μάλιστα, αν θέλετε, καθρέφτης του Κόμματος είναι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.

Λοιπόν, έχουμε τους διεθνείς χορηγούς, Mc DONALDS και άλλους, 7-8. Είδατε τι είπε ο υπεύθυνος της Mc DONALDS «πολύ ωραία η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, κάθονταν οι θεατές και έτρωγαν το hot dog και τις τηγανητές πατάτες». Εχουμε τους χορηγούς εδώ στην Ελλάδα, τους εθνικούς χορηγούς. Εχουμε κάτι εθνικούς προμηθευτές. Ολοι αυτοί γιατί αναμείχτηκαν; Από αγάπη στον αθλητισμό; Ε, όχι! Κέρδισαν.

Και να σας πω κάτι; Αυτοί οι χορηγοί δεν έχουν ανάγκη να κλέψουν ταμεία. Κερδίζουν απ' τις business που κάνουν, από τις πωλήσεις προϊόντων, δηλαδή νόμιμα κέρδη στα πλαίσια του καπιταλισμού. Από τις νέες συμφωνίες κτλ. Εγώ δε λέω ότι όλοι αυτοί που αναμείχτηκαν σε αυτή την υπόθεση έκλεψαν κάποια λεφτά, πήραν από ένα χρηματοκιβώτιο. Δεν έχουν ανάγκη απ' αυτά. Μπορεί αυτά να είναι πολύ καθαρά, δεν ξέρω. Κερδίζουν από τις business που κάνουν.

Εδώ έχουμε ολόκληρη βιομηχανία αθλητικών ειδών. Αφήνει ο Πύρρος Δήμας τα παπούτσια του και γίνεται αμέσως εκδήλωση για την ADIDAS. Τα αφήνει συμβολικά ως εγκατάλειψη και κάνει αμέσως εκδήλωση η ADIDAS. Τα άφησε ο Πύρρος, φορέστε τα όλοι τα παπούτσια. Θέλω να σας πω ότι υπάρχει αυτή η κερδοφορία.

Υπάρχει το κόστος των Ολυμπιακών έργων. Εφτασε 7 τρισ. Εμείς είχαμε υπολογίσει 600% αύξηση του κόστους. Πώς έγιναν; Τα ξέρετε λίγο πολύ. Εργα που καθυστερούσαν, έργα που έδιναν χαμηλά τιμολόγια και μετά σταματούσαν και μετά άρχιζε ο εκβιασμός. Ξέρουμε όλο αυτό το κύκλωμα πώς λειτουργεί. Βεβαίως, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση απολογισμό, και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία και δε θα αφήσουμε να αλληλοβρίζονται μεταξύ τους για να συμψηφίζουν.

Αλλά θα βγουν και πολλά. Κοιτάξτε τώρα: Εγιναν έργα, σας είπα και πάλι. Είναι όμως ή δεν είναι σκάνδαλο να πληρώνουμε 2,5 ευρώ πήγαινε και 2,5 ευρώ έλα στην Αττική οδό; Δεν μπορούμε να γίνουμε εμείς ως κόμμα αστυνόμοι, δηλαδή στοιχεία στα οποία δεν έχουμε πρόσβαση να τα βρίσκουμε. Πού να τα βρούμε;

Αλλά υπάρχουν γνωστά σκάνδαλα. Για πηγαίνετε τώρα στο μήκος της οδού Μαραθώνος και θα δείτε τι λέει ο κόσμος. Ηδη έχω υπόψη μου, χτες συνεδρίαζαν τοπικοί φορείς, διότι έφτιαξαν έναν δρόμο σα να είναι εθνική οδός και έκοψαν περιοχές στη μέση, δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο κόσμος. Θα έχουμε δυστυχήματα, πεζογέφυρες δεν έκαναν.

Αντί να αφήσουν τη Μαραθώνος όπως ήταν στο κάτω κάτω, να κάνουν έναν παράλληλο δρόμο από μέσα, ενώ είχε αποφασιστεί από παλιά να γίνει ένας παράπλευρος δρόμος στη βορειοανατολική Αττική που να αποσυμφορίζεται η Μαραθώνος, ταύτισαν το δρόμο αυτό με την ιστορική αυτή διαδρομή. Να μείνει η Μαραθώνος όπως ήταν, να βάλουν δέντρα, να βάλουν ασφαλτοτάπητα, αν θέλουν να βάλουν κι ένα κιγκλίδωμα στη μέση να μη γίνονται προσπεράσεις, ας κάνουν και δεύτερη λωρίδα όπως ήθελαν.

Αλλά το πρόβλημα το όξυναν αυτή τη στιγμή. Αφήστε που θα την ξανανοίξουν για να φτιάξουν τους αγωγούς των όμβριων. Ολόκληρη η Ανατολική Αττική δεν έχει αποχετευτικό. Αλλά σας λέω και πάλι, πάρτε τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο η Αττική που ζούμε. Μια σειρά έργα της Βορείου Ελλάδας καθυστερούν. Δεν έχουν ξεκινήσει. Στο Λεκανοπέδιο ζει ο μισός ελληνικός λαός και συγκεντρώνονται εδώ τα έργα αλλά αυτό δεν είναι λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ