Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Από σήμερα ανοίγει τις πύλες του

Αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κυριακή ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Από την περσινή κεντρική συγκέντρωση στην Πάτρα
Από την περσινή κεντρική συγκέντρωση στην Πάτρα
Οι σκαλωσιές είναι στη θέση τους, τα πανό, τα ταμπλό κρεμάστηκαν ψηλά, τα περίπτερα ανοίγουν, οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες στις θέσεις θα υποδέχονται τον κόσμο από σήμερα το απόγευμα, οπότε θα ανοίξει τις πύλες του το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα, στο χώρο του Κάστρου. Εκεί, αύριο Σάββατο, θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Ολα τα είδη της μουσικής, η ποίηση, η λογοτεχνία, το θέατρο κι ο κινηματογράφος έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις του τριήμερου Φεστιβάλ στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή, με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για όλα τα θέματα, που αφορούν τη νέα γενιά, να συζητήσουν και να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις και τον προβληματισμό τους, να δώσουν ραντεβού για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του αύριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του τριημέρου στο Κάστρο της Πάτρας έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή

Νεανική Σκηνή: Μαθητικό θέατρο με τίτλο «Η φιλονικία των μελών του σώματος» και συναυλίες με τους: «Raining Pleasure» και «Carpe Diem».

Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στην ιστορία των 30 χρόνων του Φεστιβάλ, στις 10 μ.μ. συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και μετά γλέντι με ρεμπέτικη κομπανία.

Αύριο Σάββατο

Νεανική Σκηνή: Μουσικό και ποιητικό αφιέρωμα με τίτλο «Ερωτας ο επαναστάτης» και συναυλίες με τους: «D-Noise» και «Blues Burger».

Κεντρική Σκηνή: Μουσικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά (10 μ.μ.) συναυλία με την ρεμπέτισσα Μαριώ και, τέλος, παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τη «Φοιτητική ζυγιά».

Κυριακή 5/9


Νεανική Σκηνή: Συζήτηση για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και συναυλία με το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό».

Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Ατας Διδοίσθα», στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ κι αμέσως μετά (10.45 μ.μ.) συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο (με προβολή των έργων «Επτά χρόνια γύψος», «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι») και βιντεοπροβολές, αφιερωμένες στον Τσε Γκεβάρα, τον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, των ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ και στέκι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν: Παρουσίαση του βιβλίου «Στη γροθιά του σούπερμαν» και του βιβλίου «Μακρόνησος», τουρνουά σκάκι, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ