Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας»

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αλ Μάρντερ, προέδρου του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ, προς την ΕΕΔΥΕ, για την «επιτυχία του ελληνικού λαού» να ματαιωθεί η επίσκεψη Πάουελ στην Ελλάδα

Με επιστολή του προς την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που έχει ημερομηνία 31η Αυγούστου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ, Αλ Μάρντερ, τονίζει ότι το γεγονός πως οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα απέτρεψαν την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα για την τελετή λήξης της Ολυμπιάδας αποτέλεσε ένδειξη του άσβεστου πόθου για ειρήνη - ένας πόθος, υπογραμμίζει, για την πλήρωση του οποίου ο αγώνας των λαών είναι κοινός. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

«Αγαπητοί σύντροφοι

Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία του ελληνικού λαού να κρατήσει τον Κόλιν Πάουελ μακριά από τις ακτές σας. Η ενέργειά σας αυτή έστειλε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για τη βαθιά επιθυμία του ελληνικού λαού για ειρήνη.

500.000 διαδήλωσαν αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη ενάντια στην πολιτική Μπους και των συνοδοιπόρων ιμπεριαλιστών του. Αυτή η διαδήλωση είναι μέρος και του δικού σας αγώνα, και ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας. Εμείς είμαστε οι λαοί.

Με αλληλεγγύη

Αλ Μάρντερ

Πρόεδρος του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ