Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα κόψουν την παρωνυχίδα

Θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου αποτέλεσε και το ντόπινγκ αλλά και η πρόταση για σύσταση της διακομματικής επιτροπής.

--Κυρία Παπαρήγα, θα ήθελα να μείνουμε λίγο στο θέμα του ντόπινγκ, της φαρμακοδιέγερσης, για να χρησιμοποιήσουμε και τον ελληνικό όρο. Τι περιμένετε από τη σύσταση της διακομματικής επιτροπής που αποφάσισε η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Και αν τελικά θεωρείτε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο.

-- Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Κατ' αρχήν, αν όσες φορές είχαμε ακούσει ότι το μαχαίρι μπαίνει βαθιά στο κόκαλο έμπαινε κιόλας, τότε δε θα υπήρχε κανένα κόκαλο. Θα είχαμε γεμίσει μαχαίρια.

Κοιτάξτε, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος δε στέκεται αντίθετο ούτε στις διακομματικές επιτροπές, είναι και αυτές μέσα στις λειτουργίες της Βουλής και των ευθυνών και αρμοδιοτήτων μας, ούτε επίσης έχουμε αρνηθεί τη συγκρότηση, π.χ., Εξεταστικών Επιτροπών. Φυσικά χρειάζονται προϋποθέσεις.

Εμείς θα μετέχουμε και θα έχετε την ευκαιρία από τα πρακτικά της Βουλής να δείτε τι λέμε, τι προτείνουμε και τι κάνουμε, και το κάναμε.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πούμε στον ελληνικό λαό κοιμήσου ήσυχος, μια διακομματική, μια εξεταστική και μια ανεξάρτητη επιτροπή σου έλυσε τα προβλήματα. Και να σας το πω καθαρά. Και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία όταν στριμώχνονται γιατί η βρώμα πια γίνεται μπόχα, τότε φτιάχνουν επιτροπές. Πάρα πολλές απ' αυτές τις επιτροπές λειτουργούν ως συγκάλυψη. Λειτουργούν συμψηφιστικά.

Τώρα να μου πείτε, καλά όταν μιλάει ο πρωθυπουργός ή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θέλουν να χτυπήσουν το ντοπινγκ; Εγώ λέω ότι μπορεί να θέλουν. Χαίρω πολύ όμως. Τι θα πούνε; Οτι πρέπει, π.χ., να γίνεται έλεγχος πέντε φορές και όχι μία; Διότι το νυστέρι στο κόκαλο σημαίνει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τους επιχειρηματίες, την κερδοσκοπία, με τις κομματικές σκοπιμότητες, που σημαίνει να συγκρουστούν με τη ΔΟΕ με την WADA και μ' όλους αυτούς τους διεθνείς δεσμούς. Θα το κάνουν; Εάν το κάνουν στο συγκεκριμένο ζήτημα εμείς θα τους πούμε μπράβο. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα το κάνουν. Απλώς, την παρωνυχίδα θα κόψουν.

Αφήστε που τώρα λέγεται ότι στη μάχη αυτή έχουν μπει και εταιρίες που έχουν φτιάξει νέου τύπου αναβολικά και θέλουν να βγάλουν από τη μέση τα παλιά.

Αλλά δε λύνουμε το ζήτημα με το να πούμε δε μετέχουμε. Δεν έχουμε κόμπλεξ. Και εκεί θα παλέψουμε. Αλλά ας μην παραπλανάται ο ελληνικός λαός ότι έτσι θα λυθεί το ζήτημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για τις ευρωεκλογές (2024-04-11 00:00:00.0)
Στήνει φιέστες μακριά από την ουσία (2015-04-26 00:00:00.0)
Το «Σαμίνα»... βυθίστηκε (2006-02-28 00:00:00.0)
Μόνο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στα «ντιμπέιτ» (2004-02-21 00:00:00.0)
Με τις ...οδηγίες της Διακομματικής (1999-05-14 00:00:00.0)
Παραμένει ανοιχτό ζήτημα... (1996-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ