Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ταξιδεύει με πλούσιες εκδηλώσεις

Το Ηράκλειο, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Γιάννενα κι άλλες πόλεις υποδέχονται τις επόμενες μέρες το Φεστιβάλ

Για τρεις μέρες, από την Παρασκευή 10/9 έως και την Κυριακή 12/9, τα φώτα του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», θα ανάψουν και στο Ηράκλειο Κρήτης, στο χώρο του Προμαχώνα του «Παντοκράτορα». Εκεί θα μιλήσει την Κυριακή 12/9 ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το πολλά υποσχόμενο τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει πολλή μουσική από γνωστούς Κρητικούς καλλιτέχνες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα, μουσικά αφιερώματα, καθώς και συναυλία των Ν. Ζιώγαλα, Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες και τουρνουά, ενώ τη θέση τους στο Φεστιβάλ θα έχουν το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και φυσικά ο χώρος θα διαμορφωθεί με πλήθος περιπτέρων για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Το τριήμερο από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12/9 το Φεστιβάλ της ΚΝΕ «στρατοπεδεύει» και στη Λάρισα, στο πάρκο Αλκαζάρ, όπου θα μιλήσουν την Κυριακή ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το Σάββατο ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Μεγάλες συναυλίες με τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τη Μαρία Δημητριάδη περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Λάρισα για κάθε μια μέρα αντίστοιχα. Παράλληλα, στην εξέδρα του Φεστιβάλ θα ανέβουν ερασιτεχνικά και ρεμπέτικα συγκροτήματα, θα γίνουν συζητήσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα και το ποδόσφαιρο, θα γίνουν αφιερώματα, εκθέσεις, θέατρο, κουκλοθέατρο, κινηματογραφικές προβολές και η συμμετοχή της νεολαίας αναμένεται μαζική.

Αλλη μια θεσσαλική πόλη θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ τις επόμενες μέρες: Στην Καρδίτσα, οι εκδηλώσεις του θα είναι διήμερες, το Σαββατοκύριακο 11- 12/9 και θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Πάρκο. Εκεί θα μιλήσουν ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στα Γιάννενα, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι επίσης διήμερο, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11/9. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τη δεύτερη ο Θόδωρος Τζιατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Πολλά νεανικά συγκροτήματα θα ανέβουν στις δυο σκηνές του, ενώ το Σάββατο ξεχωρίζει το ρεμπέτικο γλέντι με τη Μαριώ. Παράλληλα, δε θα λείπουν τα αφιερώματα, τα περίπτερα κι οι εκθέσεις.

  • Αύριο Τετάρτη, εκδήλωση του Φεστιβάλ πραγματοποιείται και στην Ξάνθη, στην κεντρική πλατεία, όπου ομιλητής θα είναι ο Θόδωρος Χιώνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ την Κυριακή 12/9 θα πραγματοποιηθεί η φεστιβαλική εκδήλωση που αναβλήθηκε λόγω βροχής στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ