Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ραγιαδισμός και «ηθική του χρήματος»

Γρηγοριάδης Κώστας

Αρχισαν να εκτοξεύονται τα πρώτα αναθέματα κατά του ΚΚΕ και των στελεχών του που οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις κατά των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Β. Ελλάδα μας πληροφορεί η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». Αφορμή το πρόβλημα που συναντούν επιχειρηματίες στην προσπάθειά τους να κλείσουν «πακέτα διακοπών» για τους 47.000 αξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρετούν στην πολυεθνική δύναμη του Κοσσόβου και οι οποίοι, αν προστεθούν και τα μέλη των οικογενειών τους, περίπου τριπλασιάζονται και ξεπερνούν τους 100.000. Ποιο είναι το πρόβλημα; Στην προσπάθειά τους οι επιχειρηματίες «συνάντησαν μεγάλες επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα ασφαλούς διαμονής των "τουριστών"»!

Ασφαλώς η δράση του φιλειρηνικού κινήματος και οι αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις ενοχλούν, όχι μόνο τους Αμερικανούς και τους συνεταίρους τους στο ΝΑΤΟ, αλλά και όλους τους υποτακτικούς της Νέας Τάξης.

Η προβολή του όποιου πιθανού οικονομικού οφέλους που μπορεί να έχουν κάποιοι επιχειρηματίες από την «αναψυχή» των μακελάρηδων των Βαλκανίων, όχι μόνο κρύβει ραγιαδισμό και υποτέλεια, αλλά θεωρεί ως δεδομένη την αντίληψη πως όλα είναι δυνατόν να πωλούνται και να αγοράζονται. Με άλλα λόγια, μπορεί να «εκπορνεύεται» η περηφάνια και η αξιοπρέπεια ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η «ηθική του χρήματος» που προβάλλει η άρχουσα τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ