Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Παρασκηνιακές διεργασίες ενόψει συνεδρίου

Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη στάση που θα τηρήσουν οι τάσεις αλλά και μεμονωμένα στελέχη του κόμματος, πορεύεται ο Συνασπισμός προς το 3ο τακτικό του συνέδριο, που θα διεξαχθεί από τις 29 Ιούνη έως τις 2 Ιούλη. Στο μεταξύ, τα βλέμματα όλων στρέφονται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στις 13-14 Μάη, όπου αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι διαθέσεις και να ξεκαθαρίσει εν μέρει το θολό εσωκομματικό τοπίο, αλλά και στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων αύριο Πέμπτη, οπότε τα στελέχη που την απαρτίζουν - μεταξύ τους και ο Ν. Μπίστης - θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τη δεύτερη μέρα των εκλογών έως σήμερα στελέχη όλων των τάσεων συντηρούν το θέμα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στην επικαιρότητα, διοχετεύοντας πληροφορίες και σενάρια στον Τύπο. Ανάμεσα στα τελευταία συναντάμε και αυτά για αποχώρηση σύντομα των «εκσυγχρονιστών» και κατά συνέπεια πλήρη κυριαρχία του «αριστερού ρεύματος», για διεκδίκηση της θέσης του προέδρου από τον Μ. Παπαγιαννάκη και πολλά ακόμα αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι «προεδρικοί», η Μαρία Δαμανάκη και άλλα επιφανή στελέχη της Κουμουνδούρου. Ταυτόχρονα, πληροφορίες θέλουν τις τάσεις να εργάζονται πυρετωδώς για να καθορίσουν την τακτική τους και τις συμμαχίες τους πριν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Πάντως, η μεταφορά των αντιπαραθέσεων από το πεδίο των συλλογικών οργάνων του κόμματος στα Μέσα Ενημέρωσης - που μόνο ως ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας δεν μπορεί να εκληφθεί - τείνει να μετατραπεί σε καθεστώς. Και είναι και αυτό ένα από εκείνα τα στοιχεία που φανερώνουν πως η αντιπαράθεση ελάχιστη σχέση έχει με ιδέες και θέσεις και πως τα αντιπαρατιθέμενα μέρη δίνουν και εκτός του Συνασπισμού τις εξετάσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ