Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Μας αδικούν!!!

Δεν πήρε ...απάντηση ο Ελληνας υπουργός όταν ρώτησε αξιοματούχους των ΗΠΑ τι εννοούν με τον όρο τρομοκρατία

Μέσα στο πνεύμα της πολιτικής Σημίτη έναντι της αμερικανικής υπερδύναμης, κινήθηκαν οι «αντιδράσεις» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την απαράδεκτη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το υπουργείο δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση και περιορίστηκε αρχικά στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας 9,61» απέφυγε να κάνει καυστικούς χαρακτηρισμούς - πράγμα που έκαναν άλλοι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης - για το περιεχόμενο της έκθεσης και περιορίστηκε να πει ότι αδικεί τη χώρα μας επειδή την κατατάσσει στη δεύτερη θέση μαζί με την Κολομβία. Εκπληξη προκαλεί επίσης ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός προσπέρασε το μεγάλο θέμα της ταύτισης της τρομοκρατίας με το μαζικό λαϊκό κίνημα, όπως καταφανώς πλέον το εννοούν οι ΗΠΑ. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αρκέστηκε να αναφέρει ότι δεν πήρε απάντηση από κάποιους Αμερικανούς αξιωματούχους, όταν κάποτε τους ρώτησε τι εννοούν τρομοκρατία. «Ρώτησα συγκεκριμένα, είπε ο υπουργός, αν αυτά που κάνουν οι Γάλλοι αγρότες, το ότι μπαίνουν μέσα σε καταστήματα "Mc Donalds" και τα κάνουν λίμπα, αυτό είναι τρομοκρατία; Απάντηση δεν πήρα και για να μπούμε στην ουσία του ερωτήματός σας, νομίζω ότι η έκθεση μάς αδικεί, με την έννοια ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει ποσοτικό πρόβλημα τρομοκρατίας».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πάντως ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας «δεν πρέπει να ανάγεται σε θέμα εξωτερικής πολιτικής, να επηρεάζει τις σχέσεις των δυο χωρών και να δημιουργεί πολιτικά προβλήματα». «Εφόσον και οι Αμερικανοί συμφωνούν ότι πρόκειται για εγκληματικό φαινόμενο, και τα εγκληματικά φαινόμενα δεν είναι πολιτικά φαινόμενα, και έτσι το αντιμετωπίζουμε και εμείς, εμείς έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικές ενέργειες προκειμένου να βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ