Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική παρέμβαση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη (δήθεν) τρομοκρατία αποτελεί απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική παρέμβαση στα πλαίσια της παραπέρα θωράκισης της νέας τάξης στην περιοχή μας», τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία συνεχίζει ως εξής: «Με την έκθεση, ο υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους στόχους. Στρέφονται κατά του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, το οποίο αναγορεύουν, κατά την προσφιλή τους μέθοδο, σε τρομοκράτη, και μάλιστα το ταυτίζουν με δολοφονικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η "17 Νοέμβρη", που τα νήματά τους πρέπει να αναζητηθούν στις μυστικές υπηρεσίες του ιμπεριαλισμού.

Από την άλλη, επιδιώκεται η λήψη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρόσθετων μέτρων καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων κατά της «νέας τάξης». Ταυτόχρονα, η έκθεση χρησιμοποιείται εκβιαστικά για να υπάρξει πλήρης και ακόμα πιο ανοιχτή ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη νέες υπονομευτικές μεθοδεύσεις κατά της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας εκ μέρους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης. Ερχεται, επιπλέον, την ώρα που οι συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας μπαίνουν πια στον πυρήνα του προβλήματος και που με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον εφ' όλης της ύλης διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τα παραπάνω θέματα η ελληνική κυβέρνηση τα αποσιωπά, ενώ η αντίδρασή της στην έκθεση αποπνέει απολογητική στάση για την καλή διαγωγή που έχει επιδείξει μέχρι τώρα!

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο λαός μας δε νομιμοποιεί τις ΗΠΑ να συντάσσουν τις εκθέσεις τους σκοπιμότητας για οποιαδήποτε χώρα ή να εκδίδουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης για τους λαούς. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, κάθε εργαζόμενο, να απαντήσουν στην εναντίον τους πρόκληση με ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής δράσης κατά της τρομοκρατίας που ασκούν οι κυβερνήσεις της νέας τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ