Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
«Δυσαρέσκεια» για εσωτερική κατανάλωση

Στην προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να εμφανιστεί για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης σαν «δυσαρεστημένη» από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιδίδεται από προχτές η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Δ. Ρέππας, μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι άμεσες ή έμμεσες αιτιάσεις για την πολιτική της χώρας μας στο θέμα της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνουν δεκτές».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί σκόπιμο να προβεί σε μια περιεκτική πλην σαφή αναφορά των στοιχείων εκείνων που πιστοποιούν τη «συμμόρφωση», τελικά, της κυβέρνησης, με τις αμερικανικές επιταγές. Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «παραβλέπει - αναφέρει με... παράπονο ο κ.Ρέππας - τη συνεργασία με άλλες χώρες και με τις ΗΠΑ για την από κοινού συντονισμένη δράση, καθώς και ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων Διεθνών Οργανισμών». Καταλήγει, δε, λέγοντας ότι η έκθεση «παραβλέπει τα συγκριτικά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωπαϊκής και αμερικανικής ηπείρου».

Τέλος, σε δηλώσεις τους χτες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Καψής δήλωσε ότι με την έκθεση οι ΗΠΑ επιδιώκουν άσκηση πίεσης για την υπογραφή της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής συμφωνίας» και ότι έπρεπε να υπάρξει πιο έγκαιρη και έντονη αντίδραση από την κυβέρνηση ενώ ο νυν βουλευτής Στ. Παπαθεμελής ανέφερε ότι η έκθεση «είναι απαράδεκτη και ως ύφος κυρίως, αλλά και ως συνολικό περιεχόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ