Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διατεταγμένη υπηρεσία...

Ως «"ιστορικό" μέτρο κατά της ανεπάρκειας» παρουσίασαν χτες ορισμένες εφημερίδες την προχτεσινή εξαγγελία της υπουργού Παιδείας περί μη εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όσων υποψηφίων δε βαθμολογούνται τουλάχιστον με «10». Κι από κοντά, σημείωναν την ικανοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, αφού «όλα τα προηγούμενα χρόνια διολίσθαινε το επίπεδο των πανεπιστημιακών σπουδών, λόγω του χαμηλού επιπέδου των εισακτέων, οι οποίοι υστερούν ακόμη και σε βασικές, στοιχειώδεις γνώσεις».

Βέβαια, γι' αυτό έκανε η υπουργός Παιδείας την προαναφερόμενη εξαγγελία. Για να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται δήθεν για την ποιότητα της εκπαίδευσης και να «καμουφλάρει» το πραγματικό περιεχόμενο και ουσία των αποφάσεων της προχτεσινής Κυβερνητικής Επιτροπής για την Παιδεία. Οσοι, όμως, αναπαρήγαγαν «αμάσητη», και μάλιστα σε μεγέθυνση, την υπουργική εξαγγελία, είτε είναι αδαείς, είτε εκτελούσαν «διατεταγμένη υπηρεσία».

Το γεγονός πως υπάρχουν απόφοιτοι Λυκείου οι οποίοι «υστερούν ακόμη και σε βασικές, στοιχειώδεις γνώσεις» αποδείχνει, πρώτα και κύρια, τη χρεοκοπία του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι τη δήθεν αντικειμενική αδυναμία των όποιων νέων ανθρώπων να μορφωθούν. Απ' όσα γνωρίζουμε, όταν κάποιος έχει πονόδοντο δεν κόβει το κεφάλι του, αλλά πηγαίνει στον οδοντογιατρό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ