Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πάνω απ' όλα η διασφάλιση της «ανταγωνιστικότητας»

Με τον ισχυρισμό ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα ακολουθούσε την ίδια οικονομική πολιτική, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος του θα ήταν η διασφάλιση της «ανταγωνιστικότητας», ο Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους για τις δήθεν φιλολαϊκές τους προθέσεις, αλλά συγχρόνως να προωθήσουν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζοντας τις επαφές του με τις «παραγωγικές τάξεις», συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, στη Χαρίλαου Τρικούπη, οι οποίοι του εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο, η αγορά είναι προβληματισμένη και κουρασμένη». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γ. Καραμίχας δήλωσε ότι «υπάρχει βαρύ κλίμα και διπλή επιβάρυνση στους αγρότες και ως παραγωγούς και ως καταναλωτές».

Την ίδια στιγμή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Β. Παπανδρέου, απέδωσε τα φορολογικά μέτρα, στην «έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση» και προέβλεψε ότι αν η κυβέρνηση «συνεχίσει να πολιτεύεται με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστεί πολύ γρήγορα να ανοίξει το ασφαλιστικό», ενώ, όπως υποστήριξε «δε θα υπήρχε σε διαφορετική περίπτωση αυτή η ανάγκη».

Εξάλλου δήλωση για το θέμα του ΛΑΦΚΑ μετά τις εξελίξεις για την εφάπαξ καταβολή του, έκανε και ο Ε. Βενιζέλος σημειώνοντας: «Η απόδοση των παρακρατήσεων του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους, δεν είναι γενναιοδωρία της κυβέρνησης, αλλά νομική υποχρέωσή της. Διάφορες πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις συγκεκριμενοποιούν και εξειδικεύουν τη νομική αυτή υποχρέωση του κράτους. Η κυβέρνηση οφείλει συνεπώς να τα συμπεριλάβει όλα αυτά στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος η οποία είναι επείγουσα και πρέπει να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα χωρίς να ανοίγει μια νέα γενιά δικαστικών και κοινωνικών αμφισβητήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ