Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... κοψοχέρικα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑΛΙΣΤΑ! Το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης εγκρίθηκε αρχικά από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνέχεια από την πλειοψηφία της ΝΔ στο Κοινοβούλιο και τέλος χτες από την Κομισιόν.

Μόνο από τον ελληνικό λαό δεν εγκρίθηκε. Απόδειξη, το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί, τόσο με τα φορολογικά μέτρα, όσο και με την εισοδηματική πολιτική. Ομως ποιος τον ρωτάει τον Ελληνα πολίτη; Αφού συμφώνησαν όλοι οι υπόλοιποι, αρκεί.

Βέβαια, θα πείτε, οι Ελληνες πολίτες ρωτήθηκαν πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου, όταν έγιναν βουλευτικές εκλογές. Σωστά το επισημαίνετε. Ρωτήθηκαν και απάντησαν. Και ανεξάρτητα από το πώς τους... ρώτησαν - δηλαδή, πώς τους ξεγέλασαν - το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους.

Μέχρι τώρα είχαμε «κοψοχέρηδες» πράσινης απόχρωσης. Προφανώς, από δω και πέρα θα 'χουμε και γαλάζιας. Το ζήτημα όμως δεν είναι να 'χουμε «κοψοχέρηδες». Αλλωστε, όλοι χρειαζόμαστε και τα δυο μας χέρια.

Πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε, όμως, το μυαλό μας. Και μάλιστα, εν λειτουργία. Και, καθώς, βλέπουμε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να τσακώνονται για το ποιος λέει τα περισσότερα ψέματα, να τους μουντζώσουμε μια και καλή και, μάλιστα, με τα δυο χέρια...

ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ υπόσχεται η κυβέρνηση θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, με την οποία είναι προφανώς αποφασισμένη να σπάσει τα νεύρα των συνταξιούχων δίνοντας τα χρήματα σε 6μηνιαίες δόσεις, από το 2006.

Βλέπετε, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, με τις συντάξεις των 300 ευρώ δεν είναι «βιαστική» υπόθεση. Μόνο τις φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας, που κοστίζουν δισεκατομμύρια, έσπευσε η κυβέρνηση να τακτοποιήσει τους πρώτους μήνες της θητείας της.

Εκεί φαίνεται ήταν επείγον το πράγμα και κάποιοι δεν μπορούσαν να περιμένουν. Σας βεβαιώνουμε πάντως ότι αυτοί οι «κάποιοι» κερδίζουν ...κάτι παραπάνω από το μέσο Ελληνα συνταξιούχο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ