Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματισμός...

Γρηγοριάδης Κώστας

Από τη μια μίλησε, για «άδικα μέτρα» και σχολίασε τις προχτεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη, ως «προπομπό και άλλων μέτρων λιτότητας». Κι από την άλλη, παρατήρησε ότι δεν είδε «τον ΣΕΒ ικανοποιημένο από την οικονομία της χώρας», τόνισε ότι «μπροστά στις προκλήσεις της εποχής μας, σε μια παγκόσμια οικονομία, χρειάζονται αλλαγές και τομές και στην οικονομία μας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει με την πολιτική της τις απαιτούμενες «ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις» για την προώθηση των τομών αυτών.

Για τον Γ. Παπανδρέου μιλάμε και τις προχτεσινές του δηλώσεις. Κι όπως καταλαβαίνετε, βέβαια, ο μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των αναγκαίων - κατά τη γνώμη του - «αλλαγών και τομών» στην οικονομία. Οι δε «προσκείμενες» στην αξιωματική αντιπολίτευση χτεσινές εφημερίδες αρκέστηκαν απλά και μόνο στην προβολή των πρώτων δηλώσεων του Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντάς τον να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, από φιλολαϊκές δήθεν θέσεις.

Χρειάζεται, άραγε, να θυμίσουμε προς όλους, ότι το πλαίσιο της ΟΝΕ, το Πρόγραμμα Σταθερότητας, τη Στρατηγική της Λισαβόνας, κλπ., κλπ., τις έχουν συμφωνήσει και υπογράψει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ να τους συμπαραστέκεται ολόπλευρα; `Η, να θυμίσουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει επαξίως την πολιτική των «απελευθερώσεων» και των «διαρθρωτικών αλλαγών», που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ πριν από χρόνια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ