Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Βουντού» και μάγια για παρηγοριά

Οσο πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα κρίσης, όπως τα συμβαίνοντα στη χώρα μας, τόσο πληθαίνουν τα φαινόμενα αποκρυφισμού, μεταφυσικής, αστρολογίας, μαγείας και επίγειων θαυμάτων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόθεση ορισμένων, να ιδρύσουν Σύλλογο «Ελλήνων Ερευνητών του Αγνώστου». Οπου το Αγνωστο περιλαμβάνει τα πάντα, από τα μυστήρια του απέραντα συμπαντικού χάους, ως τα «μυστήρια των Παρισίων» και της δόλιας πατρίδας.

Αντίθετα, δεν ακούγονται τελευταία οι οπαδοί του Δωδεκάθεου, που εκεί, στις προσβάσεις του Ολύμπου, ντυμένοι με χλαμύδες και χιτώνες δέονται προς το «νεφεληγερέτη Δία» και το μυθικό ιερατείο.

Οι ευήθεις, δηλαδή οι αφελείς και οι σαλεμένοι πιστεύουν - αντί να μάχονται για τα υπαρκτά προβλήματά τους - τα μαντέματα, τις γητειές, τα προγνωστικά της μέλλουσας ζωής, αλλά και του παρελθόντος, αλλά και του «κάρμα» που εκπέμπουν.

Και το διαδίκτυο χρησιμοποιείται τώρα από τις μοντέρνες μάγισσες, καφετζούδες και χαρτορίχτρες, έτσι που η σύγχρονη τεχνολογία μπαίνει στην υπηρεσία των κάθε λογής απατεώνων. Ακόμη και το «ξεμάτιασμα» και ο εξορκισμός... δαιμονισμένων γίνεται από τα αόρατα δίχτυα του «Ιντερνετ», με το πάτημα ενός κουμπιού και, βέβαια, με την αντικαταβολή της χρονοχρέωσης.

Εχει ανάγκη το σύστημα να αφήνει ασύδοτους αυτούς τους απατεώνες, που παραπλανούν και οδηγούν στη μοιρολατρία και την παθητική υποταγή.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες, ότι σε σπίτια «κοινωνικών συναναστροφών» γίνονται τελετουργίες «βουντού», δηλαδή μαύρης μαγείας, με την απαραίτητη «συνδρομή», ενός σφαγμένου κόκορα, την ώρα ακριβώς της ομαδικής υστερίας.

Ενα άλλο είδος μεταφυσικής αναπτύσσεται και αξιοποιείται δεόντως, κάθε τόσο, όπου εικόνες δακρύζουν - (προφανώς για τα χάλια μας), εικόνες φιλοξενούν τα «φιδάκια της Παναγιάς» και με τις προβλεπόμενες ανατιμήσεις δεν αποκλείεται η προσφορά του ελιξιρίου της πικραγγουριάς και του αλησμόνητου «νερού του Καματερού»!


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ