Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διπλό «ΟΧΙ» στο «ευρωσύνταγμα» και την ΕΕ

Συγκέντρωση την Τρίτη, 12 Απρίλη, στις 7μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή

Να διατυπώσουν ένα ηχηρότατο διπλό «ΟΧΙ» στο «ευρωσύνταγμα» και στην ΕΕ, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, την Τρίτη 12 Απρίλη, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7μ.μ., καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματοβιοτέχνες και τους νέους, το ΚΚΕ.

Η διαδήλωση αποτελεί την κορύφωση και συγχρόνως την απαρχή ενός νέου κύκλου πολύμορφων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και το Λεκανοπέδιο από τις ΚΟ του ΚΚΕ, αλλά και μαζικούς φορείς, για την ενημέρωση του λαού γύρω από το αντιδραστικό περιεχόμενο του «ευρωσυντάγματος», που φαλκιδεύει λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Πέρα από το διπλό ενιαίο «ΟΧΙ» στο «ευρωσύνταγμα» και την ΕΕ, το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αττικής να συμμετάσχει στη συγκέντρωση, αντιπαλεύοντας την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας, της εμπορευματοποίησης, που εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ και τώρα συνεχίζει η ΝΔ. Μια πολιτική της οποίας στήριγμα και καθοδηγητής είναι η ΕΕ, που με το λεγόμενο «ευρωσύνταγμα» γίνεται ακόμα πιο αντιδραστική, πιο επιθετική υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα καλούνται, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της 12ης Απρίλη, να διατρανώσουν:

-- Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

-- Καμία αυταπάτη ότι η ΕΕ μπορεί να αποκτήσει φιλολαϊκό σύνταγμα και πολιτική όπως υποστηρίζει ο ΣΥΝ.

Να διεκδικήσουν δημοψήφισμα για να ενημερωθεί ο λαός, ώστε να δυναμώσει η λαϊκή ανυπακοή κατά της ΕΕ και των νόμων του κεφαλαίου.

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί:

-- Στην πλατεία Βάθης, στις 6.30μ.μ. για τις κλαδικές Αχτίδες και τους κλαδικούς Τομείς της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, και

- Στην Ομόνοια, στις 6.30μ.μ. για τις εδαφικές Αχτίδες και τους εδαφικούς Τομείς της ΚΝΕ.

Συζητούν και ενημερώνουν για το περιεχόμενό του

Εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις διοργανώνονται και τις επόμενες μέρες από ΚΟ του ΚΚΕ και μαζικούς φορείς για το «ευρωσύνταγμα»:

-- Στο δημοτικό διαμέρισμα Λαδικού του Δήμου Υπάτης, σήμερα Πέμπτη, στις 8μ.μ., θα μιλήσει ο Χρ. Φουσέντης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

-- Από την ΚΟΒ Ραχών Φθιώτιδας αύριο Παρασκευή, στις 9μ.μ., στην ταβέρνα του Κ. Κουτσογιάννη. Θα μιλήσει ο Νίκος Χαλιώτης, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

-- Από την ΚΟΘ του ΚΚΕ το Σάββατο 9/4, στις 7μ.μ., στο Ζαγκλιβέρι, με ομιλητή τον Αγγ. Τζέκη, βουλευτή του Κόμματος.

-- Από την Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ την Κυριακή 10/4, στις 8μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ». Θα μιλήσει ο Αγγ. Βρεττός, στέλεχος του Κόμματος.

- Από την ΚΟΘ του ΚΚΕ την Κυριακή 10/4, στις 11π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Επιβατών, με ομιλητή τον Γ. Χουρμουζιάδη, βουλευτή του Κόμματος.

- Στα Γαλανέικα Λαμίας, την Κυριακή 10/4, στις 10.30π.μ., θα μιλήσει ο Τ. Χρονάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή ενάντια στο «ευρωσύνταγμα»(2005-04-06 00:00:00.0)
Συζητούν για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη(2005-03-17 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για το «ευρωσύνταγμα»(2005-03-03 00:00:00.0)
Κεντρικές συγκεντρώσεις και περιοδείες(2004-05-27 00:00:00.0)
Βιβλιοπαρουσιάσεις(2003-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ