Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκλησιαστικός ανακριτής για Παντελεήμονα

Εκκλησιαστικό ανακριτή για την υπόθεση του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος βρίσκεται σε 6μηνη διαθεσιμότητα, όρισε χτες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας (ΔΙΣ) της Ελλάδος. Σύμφωνα με τη ΔΙΣ, ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, Σεραφείμ, θα διενεργήσει ανακρίσεις για περαιτέρω διευκρινίσεις, των εξηγήσεων του μητροπολίτη Αττικής. Να υπενθυμίσουμε ότι την πρώτη μέρα της Συνόδου ο μητροπολίτης Αττικής κατέθεσε για τα όσα έχουν δει τη δημοσιότητα περί συμμετοχής του σε υπεράκτιες εταιρίες και για το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από τη Μονή Εφραίμ.

Εκκλησιαστικός ανακριτής ορίστηκε και για τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Νικηφόρο. Ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Ορους, Νικόδημος, θα εξετάσει την υπόθεση του μητροπολίτη Διδυμοτείχου. Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεσή του αφορά ηθικό παράπτωμα. Η ΔΙΣ διευκρινίζει, επίσης, ότι οι αποφάσεις περί ανακρίσεων εις βάρος ιεραρχών δεν ερμηνεύονται ως αποδοχή των καταγγελιών, εφόσον μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ισχύει υπέρ του καταγγελλομένου το τεκμήριο της αθωότητας.

Επίσης χτες, εν χηρεία τέθηκε η μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, λόγω αδυναμίας του γηραιού ιεράρχη να ασκήσει τα καθήκοντά του. Τοποτηρητής ορίστηκε ο μητροπολίτης Αρτης, Ιγνάτιος. Αποφασίστηκε, επίσης, να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση του γηραιού ιεράρχη και η συνέχιση της παραμονής του στο Επισκοπείο. Τέλος, σήμερα η ΔΙΣ θα εξετάσει τις γραπτές εξηγήσεις του μητροπολίτη Περιστερίου, Χρυσοστόμου, για την υπόθεση που αφορά παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ