Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αγκυρα ο Πέτρος Μολυβιάτης

Σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας η ελληνική κυβέρνηση, παρά την αδιαλλαξία της Αγκυρας στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στα «σημαντικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας», όπως δήλωσε, ενημέρωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς την ερχόμενη βδομάδα ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί την Αγκυρα.

Πέραν των Ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Πάντως, κεντρικό σημείο της συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών κατέλαβαν το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, καθώς την ερχόμενη βδομάδα ο Πέτρος Μολυβιάτης θα μεταβεί στην Αγκυρα. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, «ο κ. Μολυβιάτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία το διάστημα 12-13 Απριλίου, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Αμπντουλάχ Γκιουλ». Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον οικουμενικό πατριάρχη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Αναφορικά με τις επαφές του Π. Μολυβιάτη με τον Τούρκο ομόλογό του, όπως εκτιμούν πηγές στο ελληνικό ΥΠΕΞ, αναμένεται μια ακόμη επιβεβαίωση των καλών προθέσεων των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καλές προθέσεις της Αθήνας θα διατυπωθούν με την υποστήριξη που θα προσφέρει ο Πέτρος Μολυβιάτης στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, παρά την άρνηση της Αγκυρας να προχωρήσει στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για την Τελωνειακή Ενωση με την Κύπρο πριν από τον Οκτώβρη του 2005, όπως ζητά η Λευκωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ