Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάνουμε λάθος;

Πρόσφατα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία πρέπει να αποφασίζει και κανένα πρόστιμο, πότε - πότε, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, καταδίκασε επτά αλυσίδες σούπερ μάρκετ για εναρμονισμένη τακτική κλπ. Κι ενώ, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ (ΣΕΣΜΕ) δήλωσαν στην προχτεσινή τους συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε επιχειρηματίες και αν επιβληθεί πρόστιμο θα δημιουργηθεί έλλειμμα στα κέρδη μας, το οποίο για να αναπληρωθεί ή θα πρέπει να κλείσουμε ή να δουλέψουμε με μειωμένη ανταγωνιστικότητα και δυσκολία να ρίξουμε τις τιμές».

Με άλλα λόγια, εάν επιβληθεί πρόστιμο στα σούπερ μάρκετ, τα τελευταία θα μετακυλίσουν το πρόστιμο στους εργαζόμενους - καταναλωτές, για να μην δημιουργηθεί έλλειμμα στα κέρδη τους (!) και, πάνω απ' όλα, για να μην μειωθεί η ανταγωνιστικότητά τους και η δυνατότητά τους να ρίχνουν τις τιμές..!

Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΜΕ έχουν κατανοήσει βαθιά το νόημα και την ουσία της πολύμορφα προωθούμενης ανταγωνιστικότητας από την ΕΕ και την κυβέρνηση. Ο βασικός της στόχος είναι η μεγιστοποίηση των επιχειρηματικών κερδών, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου. Κάνουμε λάθος κ.κ. Σιούφα και Παπαθανασίου..;

Υ.Γ. Χτες, οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΜΕ επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, που δημιούργησαν οι προχτεσινές δηλώσεις τους (σχετικό ρεπορτάζ στις οικονομικές σελίδες). Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ