Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Αγωνιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Από την κινητοποίηση στη Μυτιλήνη
Από την κινητοποίηση στη Μυτιλήνη
Μια πρώτη απάντηση στη νέα φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα έδωσε την περασμένη Τρίτη το βράδυ η Αχτιδική Επιτροπή Μυτιλήνης του ΚΚΕ.

Μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και από εκεί με πικέτες, προκηρύξεις και τηλεβόα, περιδιάβηκαν την αγορά και τους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης, καταγγέλλοντας τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και καλώντας συγχρόνως το λαό της Μυτιλήνης να μη δείξει καμιά ανοχή στην ανέχειά του. Με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση παίρνει από τους εργαζόμενους και τα δίνει στην πλουτοκρατία. Οπως ακριβώς έκανε και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση. Γι' αυτό και σήμερα το ΠΑΣΟΚ δε θίγει, επί της ουσίας, την ταξική πολιτική της ΝΔ, αλλά αποδίδει τα αντιλαϊκά μέτρα στην απογραφή της οικονομίας.

Σε κάθε διασταύρωση των δρόμων κι όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος ο τηλεβόας «έβγαζε φωτιές».

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν, επίσης, την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης για την αύξηση (κατά 10%) που επέβαλε στα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην έφοδο της κυβέρνησης στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Καλούσαν, επίσης τους συμπολίτες τους «να απαιτήσουν και να επιβάλουν αγωνιστικά:

-- Καμιά αύξηση στους έμμεσους φόρους.

-- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Οχι μείωση, όπως γίνεται με τον «αναπτυξιακό νόμο», αλλά αύξηση της φορολογίας του μεγάλου του κεφαλαίου.

-- ΟΧΙ στην ανταγωνιστικότητα των κερδών, ΝΑΙ στα σύγχρονα δικαιώματα.

-- Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ και 400 για τους αγρότες.

-- Αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.

-- Εγκαταλείψτε μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

-- Αλλάξτε τους πολιτικούς συσχετισμούς.

-- Ενισχύστε το ΚΚΕ.

-- Ενώστε τις δυνάμεις σας και με τους αγώνες ανοίξτε το δρόμο για τη δική σας εξουσία, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Για να σας ανήκει ο πλούτος που εσείς παράγετε».

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που φώναζαν: «Δίκιο έχετε», ενώ άλλοι ακολούθησαν την πορεία, που αφού γύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης, κατέληξε στην πλατεία Σαπφούς απ' όπου ξεκίνησε.

Αλλες εκδηλώσεις
  • Σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, ενάντια στην ακρίβεια και τη νέα αντιλαϊκή φοροεισπρακτική έφοδο της κυβέρνησης, καλεί η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, το λαό και τη νεολαία του νομού σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία των Λιονταριών.
  • Με αφορμή το νόμο για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, που χτυπά ανελέητα τα λαϊκά στρώματα, οι ΚΟ ΕΒΕ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αχτίδας Αγρινίου του ΚΚΕ καλούν σε εκδήλωση τη Δευτέρα, 11/4, στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αγρινίου. Τις θέσεις του Κόμματος θα παρουσιάσει ο Σπύρος Στριφτάρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ