Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαθήματα... ευημερίας

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο υφυπουργός Γ. Παπαθανασίου σχολιάζουν κατά πώς συμφέρει την κυβέρνηση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, για την πορεία του πληθωρισμού. Πήραν χαρτί και μολύβι και άρχισαν - σε κοινή δήλωσή τους - να εξυμνούν το... κυβερνητικό έργο. Δεν ήρθε - λένε - το «προαναγγελθέν "κύμα ανατιμήσεων"» καθώς ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες παρουσιάζουν μείωση τιμών και άλλα ...«μικρότερη αύξηση απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια»!!!

Μόνο για τα καύσιμα παραδέχονται αυξήσεις και αυτές, βέβαια, χρεώνονται στη συνεχόμενη άνοδο των διεθνών τιμών. Αυτό, βεβαίως, δεν πτοεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που ποντάρει στην άγνοια του κόσμου. Πολύ περισσότερο, φτάνει στο σημείο να πει ότι αν δεν ήταν στη μέση το θέμα των καυσίμων, τότε ο πληθωρισμός του Μάη θα ήταν ...μόνο 2%.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους μαθήματα ...ευημερίας δεν πιάνουν στον κόσμο, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη τα όσα λένε οι υπουργοί. Τους φτάνει η εικόνα των τιμών στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα, των «φουσκωμένων» λογαριασμών των πρώην ΔΕΚΟ και το ...ύψος των μισθών τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ