Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δυναμώνουν οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στην κυβερνητική πολιτική

Την Πέμπτη το απόγευμα η πανεργατική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Οικονομίας

Εντείνονται, την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο, οι εργατικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην προωθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των καπιταλιστικών, αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, ενώ, την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να εμφανίσει το τριήμερο δικομματικό θέατρο στη Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης των νεοδημοκρατών βουλευτών ως «πράσινο φως» για την κλιμάκωση της αντεργατικής πολιτικής της.

Την Πέμπτη στις 6 μ.μ. το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ, το περασμένο Σάββατο, από τις πύλες έξι μεγαλοκαταστημάτων, εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, μαζί με αυτοαπασχολούμενους, ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν καμιά παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου, ανακοινώνοντας απεργία τη μέρα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου. Επίσης, συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ οι οικοδόμοι απεργούν πανελλαδικά στις 29 Ιούνη και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό κινητοποιούνται στις 7 Ιούλη.

Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ δυναμώνει την πολιτική εξόρμηση στους χώρους δουλιάς, συζητώντας με τους εργάτες και προετοιμάζοντας τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 27 Ιούνη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


ΣΕΛ.  8   -   13,    27

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ