Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ισότητα στη φτώχεια

Μια και η κυβέρνηση εμμένει στα επιχειρήματα, περί «δικαιοσύνης» και «ίσης αντιμετώπισης» όλων των εργαζομένων, είτε δουλεύουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ, είτε στον ιδιωτικό τομέα και επειδή συνεχίζεται η φιλολογία περί «ρετιρέ» και «υπογείων», σας παραθέτουμε ορισμένα αριθμητικά στοιχεία, ώστε να έχετε πληρέστερη εικόνα.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν. Οι συνολικές, καθαρές μηνιαίες αποδοχές ενός «ρετιρέ», π.χ. ενός τραπεζοϋπαλλήλου της Εμπορικής Τράπεζας, τμηματάρχη β΄, με πτυχίο ΑΕΙ, 32 χρόνια υπηρεσία, σύζυγο και παιδί, ανέρχονται στο... τεράστιο ποσό των 1.450-1.500 ευρώ. Στο ίδιο... ύψος ανέρχονται, επίσης, οι καθαρές και συνολικές αποδοχές ενός υπαλλήλου του ΟΤΕ, με πτυχίο ΑΕΙ και 32 χρόνια υπηρεσία, ενώ ένας υπάλληλος με τα ίδια προσόντα, αλλά 25 χρόνια υπηρεσία, παίρνει καθαρά 1.300 ευρώ, μαζί με τα επιδόματα. Στα ίδια περίπου επίπεδα, επίσης, ανέρχονται οι καθαρές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον έχουν πτυχίο ΑΕΙ και τα ανάλογα χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ είναι ακόμη μικρότερες όταν αφορούν σε απόφοιτους Λυκείου.

Με άλλα λόγια και παίρνοντας υπόψη το σύγχρονο κόστος ζωής, η περί «δικαιοσύνης» και «ίσης αντιμετώπισης» λογική της κυβέρνησης σημαίνει την ...ισότητα στη φτώχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ