Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ - «ΕΥΡΩΠΟΥΛΜΑΝ»
Τα μάζεψαν και έφυγαν...

Ως ωμή πρόκληση χαρακτηρίστηκε από τους Μυτιληνιούς το περίφημο «ευρωπούλμαν». Οταν το αντίκρισαν, το πρωί της περασμένης Πέμπτης μέσα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, όπου πήγε να προπαγανδίσει την ΕΕ των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας του ξεκληρίσματος της αγροτιάς, της καταστροφής των μικρομεσαίων ΕΒΕ, της ευρωαστυνομίας, του ευρωεντάλματος, των τρομονόμων, του ευρωστρατού!

Κι αυτό, παρά το ΟΧΙ από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας! Παρά τη σφυγμομέτρηση, εδώ στην Ελλάδα, που δείχνει πως εάν γινόταν δημοψήφισμα ο λαός μας θα ψήφιζε στην πλειοψηφία του ΟΧΙ!

Αμεση ήταν η αντίδραση της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ και της αντίστοιχης της ΚΝΕ στην πρόκληση του ευρωλεωφορείου και των προπαγανδιστών της ΕΕ. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με πανό που έγραφε «ΟΧΙ στο ευρωσύνταγμα, ΟΧΙ στην ΕΕ» με σημαίες και με συνθήματα, όπως: «Δε σας θέλει ο λαός, πάρτε το πούλμαν σας και μπρος», «Οσο τις Βρυξέλλες θα έχετε οδηγό, εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό», «Ενωση και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψηφίσατε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός». Το αποτέλεσμα ήταν ύστερα από μια ώρα να «τα μαζέψουν» και να φύγουν από την πλατεία Σαπφούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ