Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μεταρρυθμιστές...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θέλεις σταθερή εργασία και μια ικανοποιητική αμοιβή, ώστε να τα βγάζεις πέρα, τότε είσαι αντιδραστικός, αγκυλωμένος σε παρωχημένες και ξεπερασμένες αντιλήψεις, συντηρητικός, τριτοκοσμικός κλπ., κλπ. Θέλεις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διευθέτηση του ωραρίου, κάθε λογής «απελευθέρωση» της ασυδοσίας και του αυταρχισμού της εργοδοσίας κλπ., κλπ., τότε είσαι μεταρρυθμιστής, Ευρωπαίος, προοδευτικός, ακόμη και αριστερός.

Κάπως έτσι μας τα λένε οι κυβερνώντες και όχι μόνον αυτοί. Τα ίδια ουσιαστικά λέει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με μόνη διαφορά ότι αυτή υπόσχεται να εφαρμόσει τις προαναφερόμενες «προοδευτικές» μεταρρυθμίσεις με σχέδιο και διατηρώντας την κοινωνική συνοχή... Η ουσία, πάντως, δεν αλλάζει. Ανεξάρτητα από τον όποιο τρόπο εφαρμογής και υλοποίησης, τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ ονομάζουν προοδευτικό, ευρωπαϊκό, αριστερό κλπ. οτιδήποτε μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων και, βέβαια, τα τεράστια ήδη κέρδη της πλουτοκρατίας. Ονομάζουν μεταρρύθμιση οτιδήποτε διευρύνει την εξουσία του κατεστημένου και συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Με δυο λόγια, δηλαδή, είσαι με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, τότε είσαι προοδευτικός και αριστερός. Είσαι με τους εργαζόμενους και το λαό, τότε είσαι συντηρητικός και ξεπερασμένος. Πιστεύουν, αλήθεια, ότι με τέτοια... επιχειρήματα θα πείσουν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ