Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε στα γραφεία της ΚΕ με τον Αλφρεντ Ρούμπιξ, Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Λετονίας.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Αλ. Ρούμπιξ ενημέρωσε για τη χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζόμενων στη Λετονία, που τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν πιο έντονα τις συνέπειες της ένταξης της χώρας πριν από ένα χρόνο στην ΕΕ, για την κρίση των αστικών κομμάτων της χώρας και για την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες του κόμματος για τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης, σε συνεργασία με βετεράνους των βαλτικών χωρών, της Λευκορωσίας και Ρωσίας. Σημείωσε, ακόμα, την αύξηση της επιρροής του Σοσιαλιστικού Κόμματος που, σε δύσκολες συνθήκες, κατόρθωσε να υπερδιπλασιάσει την επιρροή του στην πρωτεύουσα της χώρας Ρίγα και σε άλλες πόλεις, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Η Αλέκα Παπαρήγα ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη δράση του Κόμματος, ιδιαίτερα όσον αφορά την αντίσταση στις νέες εργασιακές σχέσεις που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, όπως επίσης και ενάντια στη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά και αμερικανικά σχέδια για τη Μέση Ανατολή. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάπτυξης της συνεργασίας των κομμουνιστικών κομμάτων, ώστε η αφύπνιση και αντίσταση των λαών στην ΕΕ και στην Ευρώπη γενικότερα να αποκτήσει πιο ενισχυμένα ταξικά χαρακτηριστικά και να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά την κλιμάκωση της επίθεσης των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου και να οργανώσει την αντεπίθεση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δουλιά του Κόμματος στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στη νεολαία και σε τομείς της ιδεολογικής δουλιάς.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ.

Ο Αλ. Ρούμπιξ συναντήθηκε, επίσης, με αντιπροσωπεία από το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα, σχετικά με την προσπάθεια για τη διαστρέβλωση της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών και ιδιαίτερα του πρωτοπόρου ρόλου της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστών στον αντιφασιστικό αγώνα.

Ζητήματα της συνεργασίας και κοινής δράσης των δύο κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα μαζικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένης και της ανάγκης για κλιμάκωση της πάλης ενάντια στις διώξεις των κομμουνιστών, συζήτησε ο Αλ. Ρούμπιξ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Δ. Μανωλάκου, επικεφαλής της Ομάδας του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, υπεύθυνης του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και μέλους της ΚΕ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ