Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Από το θρανίο στην ανταγωνιστικότητα

«Με εντολή του πρωθυπουργού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων του 2006 οι οποίες θα εξαγγελθούν την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων θα βρίσκεται η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η ενσωμάτωση της γνώσης στη λειτουργία της οικονομίας θα της δώσει ένα νέο αναπτυξιακό δυναμισμό, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας» (από το πρώτο θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο

«Οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις του Ζοζέ Σόκρατες στην Πορτογαλία και του Γκέρχαρντ Σρέντερ πρωταγωνιστούν σε πρωτοβουλίες για διαρθρωτικές αλλαγές για να ξεφύγουν οι λαοί από την αιχμαλωσία της ανεργίας (...) δεν ανακαλύπτουμε εκ νέου την "αμερικάνικη ήπειρο". Προσαρμόζουμε στα ελληνικά δεδομένα πολιτικές και δράσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και προώθησης της απασχόλησης που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και απέδωσαν» (ο υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος στο ΒΗΜΑ).

Πάντα μαζί

«Ο ΣΥΝ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την απεργία της Τρίτης, ενώ συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια που ξεκίνησε το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη» (η είδηση στην ΑΥΓΗ).

Μπας και προλάβουν τη θύελλα

«Δυστυχώς, το τίμημα - για τη χώρα μας - από το βίαιο τερματισμό της (μακράς) περιόδου εργασιακής ειρήνης προβλέπεται να είναι βαρύ. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα εισέρχεται σε μια εποχή κοινωνικών συγκρούσεων σε μια κρίσιμη για την πορεία της οικονομίας περίοδο (...) η έλλειψη κοινωνικού διαλόγου, ώστε να συμφωνηθεί και να χαραχτεί κοινή γραμμή πλεύσης (με την εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης και δίκαιης κατανομής των ωφελειών) υπονομεύει τις όποιες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ