Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ισότιμα 500 ευρώ και 500 εκατομμύρια ευρώ

«Αυτά τα χρήματα της ανάπτυξης κάπου πάνε. Πάνε στον μέσο Ελληνα πολίτη. Μπορεί να μην πηγαίνουν αναλογικά σε όλους το ίδιο, ασφαλώς έτσι είναι, αλλά πάνε στον μέσο Ελληνα πολίτη» (ο Γ. Αλογοσκούφης στο ΒΗΜΑ).

Τυφλοί είναι;

«Οι χαμηλοσυνταξιούχοι ψηφοφόροι της ΝΔ αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τους χαμηλοσυνταξιούχους που πρόσκεινται σε άλλα κόμματα και τα 12 ευρώ αύξηση στο ΕΚΑΣ ή τα 17 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ δε φθάνουν ούτε για "ζήτω" για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Θα μπορούσαν να σφίξουν τα δόντια και να κάνουν υπομονή αν έβλεπαν μια προσπάθεια δικαιότερης κατανομής των βαρών. Μέχρι στιγμής δεν τη βλέπουν» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

Πότε δεν ήταν «ταξικός»;

«Είναι ένας προϋπολογισμός που δε δίνει λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας ούτε απαντά στα αιτήματα της κοινωνίας. Είναι καθαρά ένας ταξικός προϋπολογισμός που μεγεθύνει τα ήδη οξυμένα κοινωνικά προβλήματα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Ε, όχι και «ελληνικός»

«Θα μειωθεί στο 50% ο ελληνικός στόλος. Ο Ε. Εμπειρίκος, πρόεδρος του Committee, επισημαίνει ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης, τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα μειωθούν σε 300 από 700 που είναι σήμερα (...) ο εφοπλισμός επιθυμεί μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών που είναι υποχρεωμένα να απασχολούν τα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία. Το Committee προτείνει μάξιμουμ έξι Ελληνες στη γέφυρα και τη μηχανή, ενώ σήμερα υπάρχει η υποχρέωση να υπάρχουν 10 με 12 Ελληνες ναυτικοί, πράγμα το οποίο κρίνεται οικονομικά ασύμφορο» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ